Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid - Atalanta 3-1 / City - Monchengladbach 2-0, în optimile Champions League

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 16/03/2021 la 23:52 GMT+2

Real Madrid și Manchester City au obținut calificarea în sferturile de finală ale UEFA Champions League. "Galacticii" au învins-o pe Atalanta cu 4-1 la general (1-0 în tur/3-1 în retur), în timp ce formația lui Pep Guardiola a trecut cu 4-0 la general de Borussia Monchengladbach (2-0 în tur/2-0 în retur).

Real Madrid's Spanish defender Sergio Ramos celebrates his goal during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Real Madrid CF and Atalanta at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid on March

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid - Atalanta 3-1 (4-1, la general)

FINAL! Real Madrid s-a impus cu 4-1, la general, în fața Atalantei și a obținut calificarea în sferturile Champions League.
Min 85. GOOOOOL Real Madrid! Proaspăt intrat pe teren, Marco Asensio a dus scorul la 3-1 și a scăpat formația lui Zidane de orice emoție în privința calificării. Asensio l-a învins pe Sportiello cu un șut la colțul scurt, lângă bară.
Min 83. GOOOOOOL Atalanta! Muriel marchează un gol superb din lovitură liberă, de la 16 metri! Columbianul a trimis cu efect peste zid, aproape de vinclul porții, fără speranțe pentru Courtois.
Min 76. Courtois, din nou providențial în fața lui Zapata! Portarul Realului a salvat șutul expediat de atacantul Atalantei din interiorul careului.
Min 68. Benzema, aproape să facă "dubla"! Francezul a ratat o dublă ocazie din fața porții, după o centrare splendidă a lui Lucas Vazquez. Prima lovitură de cap a fost oprită de Sportiello, iar a doua a nimerit bara transversală.
Min 67. Ocazie Atalanta! Zapata trimite un șut din întoarcere, de la 16 metri, dar Courtois este la post și respinge.
INFO: Sergio Ramos a transformat ultimele 19 penalty-uri executate pentru Real Madrid în toate competițiile.
Min 60. GOOOOOOL Real Madrid! Sergio Ramos transformă lovitura de la 11 metri, cu un șut plasat în dreapta lui Sportiello.
Min 59. Penalty pentru Real Madrid! Vinicius Jr. a reușit o nouă cursă fulgerătoare prin defensiva Atalantei și a fost oprit neregulamentar în careu de Toloi.
Min 53. Vinicius Jr, foarte aproape să dubleze avantajul Realului! Atacantul brazilian a creat o fază superbă, reușind să treacă printre 3 adversari, dar a finalizat cu un șut extrem de slab, pe lângă poartă, dintr-o poziție ideală. Sergio Ramos, căpitanul "galacticilor", s-a aruncat pe gazon, în semn de disperare, după ratarea uriașă a lui Vinicius.
Sergio Ramos (Real Madrid)
Min 46. A început repriza a doua!
PAUZĂ! Real Madrid - Atalanta 1-0 (2-0, la general), după primele 45 de minute.
INFO: Benzema a ajuns la 70 de goluri înscrise în UEFA Champions League. Starul francez este al 5-lea jucător care reușește să atingă această bornă fantastică, în istoria competiției.
TOP 5 cei mai buni marcatori din UEFA Champions League:
  • 1. Cristiano Ronaldo - 134
  • 2. Lionel Messi 120
  • 3. Robert Lewandowski - 72
  • 4. Raul Gonzalez - 71
  • 5. Karim Benzema 70
Min 34. GOOOOOOOOL Real Madrid! Karim Benzema, veșnicul erou al "galacticilor". Atacantul francez a deschis scorul la Madrid, cu o reluare cu latul din fața porții, după ce a fost servit ideal de Luka Modric. Mijlocașul croat a primit un "cadou" din partea portarului Sportiello, care a degajat eronat.
Min 27. Real Madrid, la un pas de gol! Benzema și Vinicius Jr. au combinat în careul Atalantei, dar șutul brazilianului a fost blocat de Djimsiti.
Min 16. Atalanta continuă să pună presiune la poarta lui Courtois! Djimsiti și-a încercat norocul cu un șut din afara careului, dar mingea s-a dus mult peste bara transversală.
Min 3. Ocazie mare pentru Atalanta, în debutul meciului! Găsit cu o centrare în careu, Gosens a finalizat cu un șut din cădere. Courtois a fost însă bine poziționat și a reușit să respingă. Italienii aleargă încă din primele minute după golul care să anuleze avantajul fragil al Realului.
Min 1. A început meciul de la Madrid!
Echipele de start:
  • Real Madrid: Courtois - Nacho, Ramos, Varane, Mendy - Valverde, Kroos, Modric - Lucas, Benzema, Vinicius Jr
  • Atalanta: Sportiello - Toloi, Romero, Djimsiti - Maehle, De Roon, Pessina, Gosens - Malinovsky, Pasalic - Muriel

Manchester City - Borussia Monchengladbach 2-0 (4-0, la general)

FINAL! Manchester City a trecut cu 4-0, la general, de Borussia Monchengladbach și și-a asigurat locul în sferturile Champions League.
Min 80. Manchester City pare mulțumită cu rezultatul actual de pe tabelă, care îi asigură o calificare fără emoții în sferturile UEFA Champions League.
Min 66. Mahrez se află la capătul unui atac inițiat de Manchester City, dar încercarea algerianului este anticipată de portarul Sommer.
Min 46. A început repriza a doua!
PAUZĂ! Manchester City - Borussia Monchengladbach 2-0 (4-0, le general), după primele 45 de minute.
Min 42. Gladbach, aproape să reducă din diferență înainte de pauză. Embolo a trimis periculos, însă pe lângă poarta lui Ederson.
Min 18. GOOOOOOOL Manchester City! Trupa lui Guardiola, letală pe contraatac. Foden l-a lansat spre careul lui Gladbach pe Gundogan, iar germanul a finalizat ideal.
INFO: Manchester City a ajuns la 100 de goluri marcate în actualul sezon, în toate competițiile. Dintre acestea, De Bruyne a contribuit la 22: 6 goluri înscrise și 16 assist-uri.
Min 13. GOOOOOOL Manchester City! Kevin de Bruyne deschide scorul cu o execuție splendidă! Căpitanul "cetățenilor" a expediat un șut puternic, de la marginea careului, sub bara transversală.
Min 1. A început duelul dintre City și Gladbach, disputat la Budapesta!
Echipele de start:
  • Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Dias, Cancelo - Silva, Rodri, Gundogan - Mahrez, De Bruyne, Foden
  • Borussia Monchengladbach: Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Bansebaini - Hofmann, Neuhaus, Zakaria - Stindl - Embolo, Thuram
Știrea inițială
PSG, FC Porto, Borussia Dortmund și Liverpool sunt cele 4 echipe deja calificate în sferturile de finală din UEFA Champions League. Astăzi și mâine vom afla și celelalte 4 formații care vor continua să lupte pentru trofeu.
Manchester City și Bayern Munchen mai pot pierde doar teoretic biletele pentru sferturi, dar duelurile Real Madrid-Atalanta și Chelsea-Atletico Madrid rămân deschise oricărui deznodământ.

Champions League | Real Madrid-Atalanta, meci decisiv pentru madrileni

Real s-a impus în tur grație unui gol marcat pe final de Mendy, dar lombarzii au jucat în 10 încă din minutul 17, după ce Freuler a fost eliminat destul de ușor.
De la acea partidă, echipa lui Zidane a disputat 3 partide în La Liga și în toate a primit gol. Realul a bifat două remize cu același scor, 1-1, cu Real Sociedad și Atletico Madrid, iar cu 3 zile în urmă a obținut un succes dramatic cu 2-1 în fața modestei Elche. În schimb, Atalanta a obținut victorii clare cu Sampdoria (2-0), Crotone (5-1) și Spezia (3-1), dar a pierdut pe Giuseppe Meazza în fața Interului (0-1).
Problemele de lot ale lui Zidane sunt evidente, francezul neavându-i la dispoziție pe accidentații Hazard, Carvajal, Mariano și Odriozola, dar nici pe Casemiro, care este suspendat. De partea cealaltă, Gasperini nu se poate baza pe Freuler (suspendat), Kovalenko, Hateboer și Sutalo (accidentați).
Evident, Realul este marea favorită, dar un gol marcat de bergamasci ar putea transforma partida într-un calvar pentru madrileni, pentru care o eliminare din Champions League ar putea însemna ratarea completă a acestui sezon.
Manchester City schlägt Borussia Mönchengladbach

Champions League | Manchetser City-Borussia Monchengladbach, misiune imposibilă pentru nemți

Celălalt meci din această seară pare mult mai dezechilibrat, judecând după valoarea echipelor și după rezultatele acestora din ultima vreme. Manchester City și-a oprit seria incredibilă de victorii, pierzând duelul orașului Manchester contra lui United, dar continuă să domine autoritar în Premier League, acolo unde nu mai este mult până va deveni matematic campionă.
Gladbach traversează în schimb cea mai proastă perioadă din acest sezon și din ultimii ani totodată. Echipa lui Marco Rose are 7 înfrângeri în ultimele 8 partide, iar de la meciul tur cu City, pierdut cu 2-0, a fost eliminată și din Cupa Germaniei (0-1 cu Borussia Dortmund), dar a pierdut și confruntările din Bundesliga cu Leipzig (2-3), Leverkusen (0-1) și Augsburg (1-3).
Perspectivele sunt sunbre în aceste condiții pentru echipa germană, care probabil își va propune să nu se facă de râs în această seară. Partida dintre City și Gladbach se va juca pe Puskas Arena din Budapesta, la fel ca și meciul tur, din cauza restricțiilor impuse de guvernul de la Berlin pentru cetățenii care intră în Germania după ce au fost în Marea Britanie.
Cele mai importante aspecte din timpul celor două confruntări le veți putea găsi în format LIVETEXT pe site-ul europsort.ro, cu începere de la ora 22:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo