Manchester City s-a calificat în prima finală UEFA Champions League din istoria clubului. Trupa lui Pep Guardiola se va duela în ultimul act de la Istanbul cu conaționala Chelsea.
Londonezii se află la cea de-a treia finală din istoria competiției, după cele din 2008 (pierdută în fața lui Manchester United) și 2012 (câștigată contra lui Bayern Munchen).

Ce prime vor încasa jucătorii lui Chelsea dacă vor câștiga Champions League

Liga Campionilor UEFA
Liverpool şi Real Madrid au jucat 3 finale de Cupa/Liga Campionilor,acum sunt faţă în faţă în optimi
07/11/2022 LA 11:35
Evident, ambele echipe își doresc enorm să câștige prestigiosul trofeu, iar conducătorii îi vor răsplăti pe măsură. Board-urile lui City și Chelsea pregătesc bonusuri colosale pentru jucători, în cazul unui triumf în marea finală de la Istanbul.
Potrivit Daily Mail, Chelsea se va bucura de un bonus colectiv de 11 milioane de lire, dacă jucătorii lui Thomas Tuchel vor câștiga atât trofeul UEFA Champions League, dar și Cupa Angliei.
În finala Cupei, "albaștrii" vor juca pe Wembley cu Leicester. Partida se va disputa pe 15 mai (ora 19:15) și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Cele 11 milioane de lire vor fi împărțite astfel:
  • 5 milioane de lire - pentru calificarea în finala Champions League (deja asigurat)
  • 5 milioane de lire - pentru cucerirea trofeului Champions League
  • 1 milion de lire - pentru cucerirea Cupei Angliei
Sumele respective vor fi distribuite în mod egal în cadrul lotului, însemnând că fiecare jucător va încasa aproximativ 500.000 de lire dacă Chelsea va câștiga cele două trofee.

De Bruyne, bonus de peste 1 milion de euro pentru cucerirea trofeului Champions League

De cealaltă parte, lucrurile stau diferit. Manchester City are un alt fel de politică când vine vorba de împărțirea primelor. Fiecare jucător negociază valoarea bonusurilor în momentul în care semnează contractul.
Potrivit jurnaliștilor englezi, bonusul total pe care îl vor încasa jucătorii lui Guardiola, dacă vor câștiga UCL, ajunge la 15 milioane de lire. Dintre fotbaliștii lui City, Kevin de Bruyne ar urma să se bucure de cea mai mare primă - 1 milion de lire (1,15 milioane de euro).
În orice caz, bonusurile promise de cele două cluburi nici nu se apropie de premiile asigurate de UEFA pentru finala Champions League. Câștigătoarea trofeului va încasa 100 de milioane de lire, în care sunt incluse și sumele din drepturile TV. Din premiul colosal, UEFA va oferi din propriul buget 16,5 milioane de euro.
Manchester City și Chelsea vor beneficia și de sprijinul suporterilor în finala Champions League. Autoritățile au permis accesul a 25.000 de spectatori în tribunele stadionului Ataturk, din Istanbul. Printre aceștia se vor număra și câte 4.000 de fani ai celor două echipe din Anglia.
Până la finala UCL, City și Chelsea se vor întâlni în Premier League, în acest weekend. Derby-ul de pe Etihad se va disputa mâine (ora 19:30), în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player. "Cetățenii" au nevoie de o victorie pentru a-și asigura matematic titlul de campioană a Angliei.
https://i.eurosport.com/2021/05/05/3126752.jpg
Liga Campionilor UEFA
Mbappe, record istoric în UCL, umbrit de ratarea incredibilă a locului 1 în grupă
03/11/2022 LA 07:13
Liga Campionilor UEFA
Antrenorului lui PSG nu i-a venit să creadă că a pierdut locul 1 în grupă: "E irațional ce trăim"
03/11/2022 LA 06:21