Pe Da Luz, locul acelui celebru 2-8 cu Bayern, din 2020, formația lui Koeman s-a făcut încă o dată de râs. Barcelona e în reconstrucție, încearcă să intre în era post-Messi, însă lucrurile au luat o turnură tragică, dacă e să ne raportăm la modul cum tratează presa din Spania eșecul de aseară. Asta și pentru că Benfica nu e una din forțele Europei. Probabil că o înfrângere la acest scor cu City, Bayern sau PSG nu ar fi dus la titluri la fel de dure, însă să pierzi la un asemenea scor contra formației care a terminat pe 3 în Portugalia e de neconceput.
"Cu Barcelona, ridicolul este garantat", titrează Marca, jurnaliștii sursei citate enumerând apoi momentele din istoria recentă în care formația blaugrana s-a făcut de râs: "PSG, Juve, Roma, Liverpool, Bayern și acum Benfica. Toate au învins Barcelona în ultimii ani cu o ușurință uluitoare în Champions Leauge. Catalanii nu știu să mai concureze în Europa și au arătat asta încă o dată miercuri seară".
În ultimele 5 partide de Champions League, Barcelona are un golaveraj neverosimil: 2-14. "O ruină, un coșmar", e concluzia Marca, în timp ce sport.es cataloghează perioada traversată de gruparea de pe Camp Nou drept "o dramă fotbalistică, o agonie de nesuportat".
Cupa Mondială FIFA
Canelo Alvarez și-a cerut scuze, după ce l-a amenințat cu bătaia pe Messi! Mesajul pugilistului
IERI LA 08:06
LAPORTA A COBORÂT LA VESTIAR, DUPĂ UN NOU EȘEC ISTORIC PENTRU BARCELONA. ANUNȚUL FĂCUT DE SPANIOLI

"Creditul lui Koeman la Barcelona, epuizat"

Un lucru e cert, totuși: Koeman va fi demis, chiar dacă acesta va fi pe bancă și la partida cu Atletico. "Creditul lui Koeman, epuizat", susțin jurnaliștii de la Marca, aceștia explicând de ce Laporta nu l-a dat afară încă.
Barcelona trebuie să îi plătească olandezului 12 milioane de euro dacă îl demite și conducerea încearcă să îl convingă să renunțe pe cale amiabilă la contract sau să accepte compensații mai mici. De altfel, discursul batavului după meci vine să confirme acest lucru: el a declarat că se simte susținut total de vestiar, tocmai pentru a nu îi oferi lui Laporta "muniție" în războiul surd pe care îl poartă.
De altfel, coborârea lui Laporta în vestiar, după partida de aseară, e văzută de ziariștii iberici drept o mutare de șah în conflictul președintelui cu antrenorul. Astfel, numărul unu de pe Camp Nou a mers să îi îmbărbăteze pe fotbaliști, într-o mișcare ce vrea atragerea vestiarului de partea sa. Laporta e convins că, dacă Koeman va simți că a pierdut vestiarul, despărțirea va fi mult mai ușor de făcut.
Pentru Barcelona urmează derbyul cu Atletico Madrid, în weekend, iar o nouă înfrângere ar compromite în bună măsură și șansele la titlu, deși e greu de crezut, la cum joacă formația blaugrana în acest moment, că acest obiectiv mai reprezintă un țel pertinent.
Cupa Mondială FIFA
Messi și Szczesny au făcut un pariu uluitor! Polonezul a pierdut, dar a dezvăluit de ce nu va plăti
IERI LA 06:48
Cupa Mondială FIFA
Messi l-a ignorat pe Lewandowski, când polonezul i-a întins mâna! Ce au declarat cei doi la final
IERI LA 05:48