Joan Laporta traversează o perioadă dificilă pe Camp Nou din punct de vedere financiar, "moștenirea" Bartomeu fiind una teribil de grea. În consecință, clubul a trebuit să renunțe la Messi și Griezmann în vară și și-a permis să aducă doar fotbaliști ajunși la final de contract.
Lucrurile sunt pe punctul să ajungă într-un moment critic, dacă Xavi nu va reuși să ducă echipa în optimile Ligii. Marca a descoperit că Laporta își bugetase actualul sezon de UCL cu un sfert de finală, astfel că s-ar fi bazat pe suma de 20,2 milioane de euro aferentă. Cum clubul e foarte probabil să nu treacă de grupe, situația financiară dificilă se transformă într-una de coșmar, notează sursa citată.
"Pe lângă realizările sportive evidente, în miză sunt mulți bani puși în joc. Eliminarea ar însemna o lovitură economică severă de 20,2 milioane de euro pentru Barcelona. Într-un moment atât de delicat al economiei clubului, obținerea acestei sume este esențială pentru supraviețuirea clubului", notează sursa citată.
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
IERI LA 09:49
CITEȘTE ȘI:
ZIDANE - WENGER, MARELE PARIU AL LUI PSG. AL KHELAIFI E GATA DE ORICE PENTRU A-L ADUCE PE ZIZOU

Barcelona, într-o situație critică

Situația grea de la club a dus nu doar la despărțirea de unii jucători importanți, dar și la imposibilitatea ca gruparea blaugrana să facă transferuri. În plus, unii jucători - cazul lui Dembele - ezită să semneze prelungirea contractului temându-se că viitorul clubului e incert din punct de vedere financiar.
Barcelona are nevoie de victorie la Bayern, care a câștigat deja grupa. Egalul nu îi va fi suficient, în mod normal, pentru că Benfica are meci acasă cu Dinamo Kiev și, în teorie, nu ar trebui să întâmpine probleme.
E de așteptat ca Nagelsmann să odihnească unii titulari, dar nu putem spune că Bayern consideră partida drept una fără miză. Lewandowski are 9 goluri înscrise în grupe, în acest sezon, și atacă recordul all-time al lui Ronaldo (11 goluri într-o ediție de UCL, în faza grupelor).
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24