Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zidane - Wenger, marele pariu al lui PSG. Al Khelaifi e gata de orice pentru a-l aduce pe Zizou

Cristian Mihală

Publicat 06/12/2021 la 16:40 GMT+2

Al Khelaifi face tot posibilul să își asigure serviciile lui Zinedine Zidane. Ultima variantă lansată de francezi e o colaborare a marelui antrenor cu Arsene Wenger, acesta din urmă fiind momit pentru un post administrativ la PSG.

Arsene Wenger and Zinedine Zidane

Credit imagine: Other Agency

Mauricio Pochettino și-a arătat limitele în capitala Franței, echipa arătând mai slab decât în perioada "Tuchel", deși între timp au venit fotbaliști precum Donnarumma, Sergio Ramos, Hakimi, Wijnaldum sau Messi. E clar pe toată lumea că argentinianul nu are cum să câștige Champions League, iar șefii de pe Parc des Princes sunt gata să facă orice pentru aducerea lui Zidane.
Conducerea lui PSG nu îl vede pe Zizou doar un tehnician excepțional, un garant al performanțelor, dar și un element cheie în prelungirea contractului lui Mbappe. Kylian a refuzat toate ofertele de până acum de prelungire și, din ianuarie, când intră în ultimele 6 luni de contract, poate semna cu oricine (urmând a ajunge la viitorul club din vară). Real Madrid pare destinația cea mai probabilă, dar eventuala "descălecare" a lui Zidane ar putea schimba semnificativ datele problemei. Atacantul de 22 de ani vrea în primul rând să ajungă pe Bernabeu pentru că acolo a strălucit idolul său, Zidane. Acum, având perspectiva de a lucra sub comanda lui Zizou, lucrurile se pot îndrepta în cu totul altă direcție, a prelungirii cu PSG. Cel puțin asta este cartea pe care o joacă Al Khelaifi, care e gata să îi ofere tehnicianului un salariu uriaș.
"Situația lui Pochettino devine tot mai sensibilă la PSG, în contextul în care oficialii arabi visează la un duo format din Zidane și Wenger", notează le10sport.com.
Venirea lui Wenger ca diretor sportiv sau chiar președinte al grupării l-ar îndepărta pe Leonardo, care a ieșit din grațiile arabilor.
Director al Departamanetului de Dezvoltare Globală a Fotbalului din Cadrul FIFA (poziție pe care o ocupă din 2019), Wenger ar fi o cheie în venirea lui Zizou pe banca tehnică a lui PSG, mai notează sursa citată.
CITEȘTE ȘI:

Zidane refuză să lucreze cu Leonardo

Negocierile dintre Zidane și conducerea lui PSG durează deja de peste două săptămâni, iar fostul mijlocaș a pus o condiție importantă pentru a semna. Clubul trebuie să renunțe la directorul sportiv Leonardo, pe care francezul nu îl vrea lângă el. Cei doi au avut câteva discuții în contradictoriu în trecut, dar principalul motiv e legat de influența pe care sud-americanul o are la club. Zidane vrea să aibă statutul de manager general, să decidă tot ce ține de partea sportivă, și știe că i-ar fi imposibil să coabiteze cu Leonardo.
În schimb, o colaborare cu Wenger pare să îl încânte, Zizou admirându-l pe fostul antrenor al lui Arsneal pentru modul în care a reorganizat și a reconstruit clubul londonez. O persoană extrem de discretă, Wenger e un profesionist desăvârșit și Zidane ar avea o relație excelentă cu el.
"Zidane, la originea unei revoluții în proiectul PSG?", notau francezii de la le10sport.com încă de săptămâna trecută, când nu se aflase de noul plan al lui Al Khelaifi.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo