Antrenorul lui Mane de la naționala Senegalului, Aliou Cisse, a avut un mesaj extrem de acid la dresa lui Klopp, care, în opinia sa, desconsideră fotbalul african.
În ianuarie, Liverpool rămâne fără Salah și Mane, care pleacă la naționalele lor pentru Cupa Africii, iar tehnicianul german s-a declarat dezamăgit de acest lucru, folosind un termen care a agitat spiritele. Ecourile acelei gafe nu s-au oprit, Cisse, fost jucător la PSG, fiind extrem de deranjat de spusele neamțului.
"Respect Liverpool, dar nu și pe Klopp, care subminează evenimentele fotbalistice din Africa. E unde e azi datorită jucătorilor africani. A pierdut fiecare finală jucată înainte ca Salah, Mane sau Matip să vină și să îl salveze", a spus Aliou Cisse, selecționerul Senegalului.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
ACUM 13 ORE
CITEȘTE ȘI:
VIN AMERICANII! LEEDS VA FI DEȚINUT ÎN TOTALITATE DE O FEMEIE DE AFACERI DIN SUA

Klopp și greșeala care îi aduce critici

Jurgen Klopp a spus, după partida cu Porto, din UCL, de acum două săptămâni, că e bucuros nu mai există pauze internaționale până în luna martie, dar că există și "un mic turneu în ianuarie", făcând referire la Cupa Africii pe Națiuni.
Vorbele lui Klopp nu au fost primite prea bine de Ojora Babatunde, jurnalist OJB Sports, care i-a cerut lui Klopp să își ceară scuze pentru comentariile făcute. Germanul s-a apărat, spunând că nu are de ce să își ceară scuze, deoarece vorbele sale au fost interpretate greșit.
Astfel, Babatunde l-a acuzat pe Klopp că desconsideră competiția care va începe în luna ianuarie, spunând că a insultat jucătorii, fanii și oamenii din Africa. Klopp a încercat să facă lumină în acest caz, spunând că a fost înțeles greșit:
"Nu la asta m-am referit, pe bune? Nu a fost nici cel mai mic gând al meu să spun despre Cupa Africii pe Națiuni că este un turneu mic sau că Africa este un continent mic, nici pe departe. Dacă te uiți la toată conferința poți înțelege, dacă ai vrea, pentru că s-a spus că nu vor mai fi pauze internaționale până în martie. Eu am spus că 'mai este un mic turneu în ianuarie', dar nu înseamnă că este un turneu mic. Eu scoteam în evidență că mai este un turneu. E ironic, chiar e un turneu mare, ne pierdem cei mai buni jucători", a spus Jurgen Klopp.
"Dar nu ai fi spus asta despre Euro, un turneu mic în Europa", a continuat reporterul.
"Eu nu sunt vorbitor nativ de limba engleză, dar dacă m-ai înțeles greșit, poți să faci asta oricând. Eu știu că nu aș gândi niciodată așa, nu înțeleg de ce ai înțeles asta, să fiu sincer. Nu a fost intenția mea, dar ai vrut să faci un subiect din asta, ceea ce nu este ok deloc", a încheiat Jurgen Klopp.
Cupa Africii pe Națiuni se va disputa în Camerun, în perioada 9 ianuarie-6 februarie 2022, ceea ce înseamnă că Jurgen Klopp nu îi va avea la dispoziție la începutul anului pe Mohamed Salah, Sadio Mane și Naby Keita.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
ACUM 15 ORE
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
14/01/2022 LA 15:25