Messi a marcat primul său gol la noua echipă chiar împotriva managerului care a avut un rol important în cariera sa, Pep Guardiola. Argentinianul a bifat a 7-a reuşită împotriva formaţiilor antrenate de tehnicianul catalan.
La final, antrneorul "cetăţenilor" şi-a felicitat fostul elev pentru reuşită, a vorbit la superlativ despre ce poate acesta să facă în treimea adversă, dar a avut un alt remarcat: Marco Verratti. Italianul campion mondial este motorul lui PSG, făcând excelent tranziţia defensivă - ofensivă. Mijlocaşul de buzunar s-a transformat din închizătorul clasic de la începutul carierei, fiind un adevărat mijlocaş box-to-box, capabil să ajute enorm şi faza ofensivă. Prin travaliul său excepţional, Verratti l-a cucerit total pe Guardiola, unul dintre cei mai exigenţi antrenori.
"Dacă Messi e fericit la Paris, voi fi fericit pentru Leo. Şi lăsaţi-mă să vă spun că sunt îndrăgostit de Marco Verratti. E un fotbalist excepţional. E mic, dar ştii că mereu poţi conta pe el. Sunt bucuros că a revenit după accidentare", a spus Guardiola la final, nu înainte de a comenta golul fostului său elev: "Golul lui Leo a fsot fantastic. V-am spus şi înainte de meci că nu ştiu cum să îl opresc, dar cred că în cele 90 de minute pe care le-a petrecut pe teren nu a intrat foarte mult în posesia balonului, ca urmare a pressingului nostru. Dar ştiam că, dacă are mingea în preajma careului, e de neoprit. Nu poţi să îl controlezi pe Messi 90 de minute".
La Liga
Javier Tebas, președintele La Liga, despre cum ar fi posibilă revenirea lui Messi la Barcelona
ACUM 3 ORE
CITEŞTE ŞI
"FOTOGRAFIA CARE SPERIE EUROPA!". CUM S-AU POZAT MESSI, NEYMAR ŞI MBAPPE DUPĂ VICTORIA CU CITY + ANUNŢUL ARGENTINIANULUI

Guardiola a transmis mult calm lui City, după eşecul de la Paris

Chiar dacă a pierdut, City a făcut o partidă mare, controlând total partida şi creându-şi multe ocazii de a marca. În prima parte, Sterling şi Bernardo Silva au ratat incredibil, trimiţând balonul în bară, la o fază care cu siguranţă ar fi schimbat faţa jocului.
Per total, "cetăţenii" au lăsat impresia că sunt echipa mai bună, motiv pentru Guardiola să îşi felicite jucătorii pentru prestaţia reuşită. Catalanul a transmis mult calm, încercând să rămână doar cu lucrurile pozitive după duelul de pe Parc des Princes.
"Ne-am făcut jocul nostru, atacanţii noştri ar fi trebuit să fie puţin mai agresivi. Ar fi trebuit să îşi spună: "Pot marca, am calitatea asta". La acest capitol trebuie să lucrăm în viitor. Dar nu am ce să le reproşez, am făcut o partidă bună, echipa a fost prezentă în meci, aşa cum s-a întâmplat şi sâmbătă, pe Stamford Bridge. Am fost vii, am făcut totul pentru a marca, dar de data asta nu am reuşit. Ăsta e fotbalul. E păcat, dar cel mai important pentru mine e cum ne-am prezentat şi am făcut-o la cel mai înalt nivel. Mergem să mâncăm, bem un pahar de vin, ne relaxăm şi recuperăm pentru partida următoare", a explicat Guardiola.
Pentru City, urmează a treia confruntare dintr-o săptămână de foc. După Chelsea şi PSG, "cetăţenii" vor da piept duminică, de la ora 18:30, cu Liverpool, pe Anfield. Partida va fi în direct pe Eurosport 1.
Cupa Mondială FIFA
Fanii de la Mondial, induși în eroare de "Fake Neymar", omul care seamănă leit cu starul Selecao
IERI LA 19:38
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
IERI LA 17:09