Momente ușor ciudate în startul partidei dintre OM și City, încheiată cu victoria oaspeților, scor 3-0. Pentru a susține mișcarea Black Lives Matter, jucătorii din Premier League și din majoritatea campionatelor Europei au îngenuncheat înainte de începerea tuturor meciurilor de la reluarea fotbalului ca semn de protest față de discriminarea rasială.
Explicația e simplă: e un mod la îndemână de a-ți manifesta solidaritatea față de comunitatea afro-americană, dar și pentru a atrage atenția asupra inegalității și a nedreptăților suferită de această comunitate.

Explicația francezilor, după OM - City 0-3

Premier League
Fotbalistul pentru care Manchester City plătea 32 de milioane de € și-a găsit echipă după 505 zile
ACUM 14 ORE
Ca atare, atitudinea francezilor de la OM a devenit virală pe Twitter, însă nu e vorba de o ostilitate îndreptată contra mișcării, cum unii ar putea crede. Pur și simplu în Ligue 1 nu se obișnuiește să se recurgă la acest gest sugestiv, deși unii jucători îngenunchează, în mod individual. Doar că e vorba de liberul arbitru, nu de o măsură brevetată la nivel de Ligă sau Federație.
"Moment puțin ciudat înainte de startul partidei cu Manchester City, în momentul în care jucătorii englezilor au îngenuncheat conform tradiției din Premier League, ca un semn împotriva rasismului. În Ligue 1, acest obicei nu a fost niciodată implementat, astfel că jucătorii lui OM au stat adunați pe linia de la centrul terenului, în timp ce arbitrul și jucătorii oaspeți au îngenuncheat", notează Get French Football News.
După două etape din Champions League, City e lider, cu punctaj maxim, în timp ce OM e ultima în grupă, fără vreun punct acumulat și fără gol marcat.
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
23/01/2022 LA 15:18
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06