Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola, discurs realist, după victoria cu Forest! Detaliul pe care nimeni nu l-a observat

Nicu Savin

Publicat 28/04/2024 la 21:52 GMT+3

Manchester City s-a impus cu 2-0 pe terenul lui Nottingham Forest și este în continuare favorită să câștite titlul în Premier League. "Cetățenii" au fost departe de nivelul lor obișnuit, iar Pep Guardiola a recunoscut la final că echipa sa a câștigat cu destul noroc, deoarece gazdele au irosit câteva ocazii imense și au primit primul gol când erau cu un om în minus pe teren.

Pep Guardiola (Manchester City)

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a făcut azi încă un pas către al 4-lea titlu consecutiv în Premier League. După ce Arsenal a câștigat derby-ul cu Spurs (3-2), "cetățenii" nu aveau voie să calce strâmb în deplasarea de la Nottingham și, chiar dacă au suferit, au obținut o victorie mare, scor 2-0.
Gvardiol și Haaland au marcat golurile oaspeților, dar soarta meciului putea fi alta dacă Wood sau Murillo nu ar fi irosit câteva ocazii monumentale pentru "pădurari". Acest lucru a fost evidențiat și de Pep Guardiola, care a avut un discurs extrem de echilibrat.

Pep Guardiola, după Forest - City 0-2: "Am câștigat cu destul noroc, pentru că au avut multe șanse"

Managerul "cetățenilor" a recunoscut că echipa sa a suferit enorm și că a luat cele 3 puncte și cu ajutorul norocului. Guardiola a subliniat că golul prin care Gvardiol a deschis scorul a venit într-un moment în care gazdele erau cu un om în minus pe teren.
"A fost un joc dificil. Ne-au presat cu jucători rapizi, cu multă calitate. Am marcat golul când erau 10 contra 11, au avut ghinion din cauza condițiilor terenului. Au ratat multe ocazii. E o mare victorie, am avut o mulțime de jocuri. Acum avem o săptămână lungă să ne revenim. Este dificil. Adversarii au fost duri, agresivi, joacă pentru a rămâne în Premier League. Aceste jocuri sunt atât de dificile. Am suferit mult. A fost un joc foarte, foarte dificil pentru noi, dar la final am putut supraviețui. În cele din urmă am câștigat cu destul noroc, pentru că au avut multe șanse, iar dacă terenul era mai bun, cu jucătorii rapizi pe care îi au, le-ar fi fost mai bine. Asta e sigur.", a spus Guardiola, citat de Manchestereveningnews.uk.
În urma succesului de pe City Ground, formația lui Pep Guardiola s-a apropiat la un singur punct de lider Arsenal, dar are un meci în minus, astfel că depinde numai de ea pentru câștigarea campionatului. În ultimele 4 meciuri, City va juca cu Wolves (acasă), Fulham (deplasare), Tottenham (deplasare) și West Ham (acasă). Arsenal mai are doar 3 meciuri de disputat: cu Bournemouth (acasă), cu Manchester United (deplasare) și cu Everton (acasă).
De menționat că la egalitate de puncte campioana se va decide la golaveraj, iar Arsenal are un avantaj consistent (+57, față de +50). În aceste condiții, e foarte probabil ca pentru "tunari" să fie suficient să câștige tot, chiar și la limită, ultimele 3 meciuri, și City să facă o remiză într-unul dintre cele 4 meciuri pe care le mai are.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo