Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp, dat pe spate de evoluția lui Liverpool cu Milan: "Simt o mare mândrie". Cei doi remarcați

Cristian Mihală

Publicat 08/12/2021 la 09:00 GMT+2

Liverpool s-a calificat în optimile Champions League cu punctaj maxim, după ce a trecut cu 2-1 de Milan, pe San Siro. Jurgen Klopp a vorbit la superlativ despre performanța echipei sale contra "diavolului".

Zlatan Ibrahimovic și Ibrahima Konate în AC Milan-Liverpool 1-2

Credit imagine: Getty Images

Încă dinaintea partidei de aseară, "cormoranii" erau calificați în optimile Ligii de pe primul loc, astfel că disputa de pe San Siro avea miză doar din punct de vedere statistic. Ca atare, Klopp și-a permis să odihinească nu mai puțin de 8 titulari, dându-le șanse unor fotbaliști precum Neco Williams, Nathaniel Phillips, Tyler Morton, Minamino sau Origi să evolueze din primul minut. Vorbim de fotbaliști care nu sunt aproape niciodată titulari, dar aceștia s-au comportat admirabil.
Succesul e cu atât mai special cu cât Milan avea o miză enormă, un succes fiind necesar pentru a spera la optimile Ligii ("diavolul" avea nevoie de un egal în Porto - Atletico, dispută care până în minutul 56 a fost 0-0). Ca atare, Klopp a vorbit la superlativ despre performanța formației sale, fiind impresionat de modul în care s-au integrat fotbaliștii care evoluează atât de puțin, în mod obișnuit.
"Sincer, nu mă simt de multe ori mândru pentru că aștept mereu ca lucruri bune să se întâmple. Dar azi (n.r. aseară) simt o mare mândrie, e o performanță excepțională. Și nu mă refer la parcursul per ansmablu, că am câștigat toate meciurile, ci mă raportez la această partidă. Am făcut atât de multe schimbări, iar băieții au arătat ca un întreg. E incredibil cum au jucat, mai ales că am fost conduși cu 1-0", a spus Klopp la final.
CITEȘTE ȘI:

Remarcații lui Klopp, după Milan - Liverpool 1-2

Liverpool a devenit prima formație din Anglia care termină cu punctaj maxim o ediție a grupelor UCL.
Klopp nu e impresionat de datele statistice aferente calificării, dar e extrem de mulțumit că, din punct de vedere al moralului, băieții lui sunt la un nivel excelent după o asemenea serie.
"Sigur, e o performanță incredibilă că am câștigat toate cele 6 meciuri, e un capitol frumos scris de băieți, dar nu e ca și cum primim vreun premiu. Evident, un astfel de parcurs ne dă moral, am arătat că putem face față împotriva oricui, în orice circumstanțe", a mai spus tehnicianul german.
La începutul acestui sezon Van Dijk - Matip era văzută drept perechea de fundași centrali titulari în apărarea "cormoranilor". Evident, olandezul e punct fix, dar Konate, fotbalist adus de la Leipzig, i-a făcut concurență din ce în ce mai serioasă germanului cu origini africane. Dacă evoluția foarte bună a lui Konate de pe San Siro nu a fost o surpriză, Nathaniel Phillips a uimit cu siguranța sa, demonstrând că oricând poate fi o soluție pentru primul "11".
"Ne-am apărat excepțional, în special Nate Phillips și Ibou Konate au avut evoluții excelente. S-au sincronizat perfect, au recuperat, au fost incredibil de solizi. Sunt mândru de ei", a concluzionat Klopp.
Program etapa 16 Premier League - Eurosport 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo