Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Koke, răspuns pentru Guardiola, după memorabila declarație despre preistorie și Atletico Madrid

Cristian Mihală

Publicat 06/04/2022 la 07:42 GMT+3

Koke, mijlocașul de 30 de ani al lui Atletico Madrid, a găsit o replică pe loc pentru declarația memorabilă făcută de Guardiola, după ce City s-a impus cu 1-0 în fața formației lui Simeone, în manșa tur a sferturilor Champions League.

Pep Guardiola manager of Manchester City clashes with Angel Correa of Atletico Madrid during the UEFA Champions League Quarter Final Leg One match between Manchester City and Atletico Madrid a

Credit imagine: Getty Images

Guardiola vs Simeone este o încleștare a două stiluri antagonice. Pe de-o parte avem fotbalul total propus de Pep, cu multe goluri și accente pe estetică, pe de alta îl avem pe Simeone, antrenorul îmbrăcat mereu în negru, care propune un fotbal "întunecat". Formația lui e construită să frustreze, să hărțuiască, o tactică de înțeles în contextul în care "los colchoneros" nu dispun de starurile avute de cele mai mari formații din Europa.
În acest context, argentinianul a venit la Manchester cu un singur plan: și-a pus echipa pe două linii, în speranța că va rezista fără gol primit. Nu s-a întâmplat așa, pe final Kevin De Bruyne punctând, din pasa lui Foden, și făcând din City favorita la calificare.
La final, Pep a taxat strategia omolougului de pe banca rojiblanco, care a fost dezinteresat total de faza ofensivă.
"Am crezut că vor juca 5-3-2, apoi s-au adaptat și au jucat 5-5-0. Din preistorie, astăzi și peste o sută de mii de ani a fost și va rămâne așa: e foarte greu să ataci contra unui astfel de sistem, pentru că nu există spații", a spus Guardiola.
CITEȘTE ȘI:

Koke, răspuns pentru Guardiola, după City - Atletico

Declarația tehnicianului catalan a făcut înconjurul lumii, fiind preluată de toate siteurile de profil, însă nu a fost la fel de gustată și de Atletico, evident. Koke, mijlocașul lui Simeone, s-a simțit vizat de declarații și a venit cu o replică prin care și-a arătat atașamentul față de culorile echipei de pe Wanda Metropolitano.
"Îndrăgostit de povestea ta (n.r. a clubului rojiblanco) încă din preistorie. Mândru că sunt la Atletico", a scris Koke pe pagina sa de Instagram.
Atletico Madrid trebuie să întoarcă în returul de peste o săptămână scorul partidei de marți, însă îi va fi foarte greu. Pentru că Ruben Dias, stălpul apărării "cetățenilor", va reveni, după accidentarea care l-a ținut departe de teren aproximativ o lună.
Până la returul de la Madrid, City are un meci cât un titlu, duminică, pe Etihad, contra lui Liverpool. Disputa va fi de la 18:30 în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo