Guardiola vs Simeone este o încleștare a două stiluri antagonice. Pe de-o parte avem fotbalul total propus de Pep, cu multe goluri și accente pe estetică, pe de alta îl avem pe Simeone, antrenorul îmbrăcat mereu în negru, care propune un fotbal "întunecat". Formația lui e construită să frustreze, să hărțuiască, o tactică de înțeles în contextul în care "los colchoneros" nu dispun de starurile avute de cele mai mari formații din Europa.
În acest context, argentinianul a venit la Manchester cu un singur plan: și-a pus echipa pe două linii, în speranța că va rezista fără gol primit. Nu s-a întâmplat așa, pe final Kevin De Bruyne punctând, din pasa lui Foden, și făcând din City favorita la calificare.
La final, Pep a taxat strategia omolougului de pe banca rojiblanco, care a fost dezinteresat total de faza ofensivă.
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
ACUM O ZI
"Am crezut că vor juca 5-3-2, apoi s-au adaptat și au jucat 5-5-0. Din preistorie, astăzi și peste o sută de mii de ani a fost și va rămâne așa: e foarte greu să ataci contra unui astfel de sistem, pentru că nu există spații", a spus Guardiola.
CITEȘTE ȘI:
ABRAMOVICH, ÎN MIJLOCUL UNEI NOI CONTROVERSE! AR FI CUMPĂRAT UN ALT CLUB, DAR OFICIALII NEAGĂ TOTUL

Koke, răspuns pentru Guardiola, după City - Atletico

Declarația tehnicianului catalan a făcut înconjurul lumii, fiind preluată de toate siteurile de profil, însă nu a fost la fel de gustată și de Atletico, evident. Koke, mijlocașul lui Simeone, s-a simțit vizat de declarații și a venit cu o replică prin care și-a arătat atașamentul față de culorile echipei de pe Wanda Metropolitano.
"Îndrăgostit de povestea ta (n.r. a clubului rojiblanco) încă din preistorie. Mândru că sunt la Atletico", a scris Koke pe pagina sa de Instagram.
Atletico Madrid trebuie să întoarcă în returul de peste o săptămână scorul partidei de marți, însă îi va fi foarte greu. Pentru că Ruben Dias, stălpul apărării "cetățenilor", va reveni, după accidentarea care l-a ținut departe de teren aproximativ o lună.
Până la returul de la Madrid, City are un meci cât un titlu, duminică, pe Etihad, contra lui Liverpool. Disputa va fi de la 18:30 în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
19/05/2022 LA 08:30
Premier League
Imaginația englezilor a depășit orice limită! Cum s-ar ajunge la un play-off între City și Liverpool
18/05/2022 LA 16:46