Din cauza restricțiilor dure din Germania, RB Leipzig a solicitat ca partida retur cu Liverpool din optimile Champions League să nu se dispute pe Anfield. Nemții ar fi fost obligați să stea 14 zile în carantină dacă ar fi călătorit în Anglia, astfel că meciul se va juca la Budapesta, pe Puskas Arena, la fel ca și prima manșă.
Potrivit germanilor de la Bild, Leipzig este obligată de UEFA să achite suma de 1,5 milioane de €, bani care vor fi dați celor de la Liverpool, drept compensație pentru faptul că sunt obligați să facă deplasarea în Ungaria și pe care nu i-ar fi cheltuit dacă meciul s-ar fi jucat pe Anfield.
"Nu putem juca jocul în Liverpool din cauza restricțiilor privind răspândirea coronavirusului. Astfel că Liverpool a trebuit să caute o altă locație.Prin urmare, în calitate de club vizitator, conform reglementărilor UEFA, suntem obligați să plătim despăgubiri.", a declarat pentru Bild directorul comercial de la Leipzig, Florian Scholz.
Premier League
Darwin Nunez, ce gafă! "Nu înţeleg nimic din ce spune Klopp"
IERI LA 11:47
Prima opțiune pentru cei de la Liverpool a fost să joace meciul pe De Kuip, arena lui Feyenoord, dar guvernul olandez a impus noi restrciții și acest lucru nu a fost posibil. Stadionul lui Udinese sau Arena Națională din București su fost luate de asemenea în calcul, dar în cele din urmă s-a optat pentru Puskas Arena, pentru că durata deplasării celor de la Liverpool este mai scurtă până în capitala Ungariei.
https://i.eurosport.com/2021/03/07/3007412.jpg

Champions League, ultima șansă pentru Liverpool de a-și salva sezonul

Liverpool a avut un sezon de coșmar până acum. Echipa lui Klopp a doborât mai multe recorduri negative în Premier League, unde se află abia pe locul 8 după 28 de etape. De asemenea, "cormoranii" au părăsit repede Cupa Ligii și Cupa Angliei, astfel că Champions League rămâne ultimul obiectiv care ar putea fi atins în acest sezon.
Chiar dacă nu va beneficia de avantajul terenului propriu în returul cu Leipzig, Liverpool are prima șansă de a accede în sferturi, datorită victoriei cu 2-0 din tur. Totuși, forma arătată de campioana Angliei în ultimele săptămâni a fost foarte slabă, în timp ce Leipzig a adunat 4 victoriii (3 în Bundesliga și una în Cupa Germaniei) de la meciul tur și are toate motivele să spere că poate întoarce soarta calificării.
Liga Campionilor UEFA
van Dijk sare în apărarea lui Trent Alexander-Arnold după golul de aseară. "Îi cunoaștem calitățile"
IERI LA 11:20
Liga Campionilor UEFA
Chelsea, victorie clară cu AC Milan! PSG, doar egal cu Benfica! Toate rezultatele serii din UCL
IERI LA 08:53