Partida dintre Juventus și Dinamo Kiev va fi arbitrată de Stephanie Frappart, care va deveni astfel prima femeie care va oficia la centru o partidă din UEFA Champions League. Franțuzoaica va fi ajutată la cele 2 margini de conaționalii Hicham Zakrani și Mehdi Rahmouni, în timp ce al 4-lea oficial va fi Benoît Millot.
Stephanie Frappart este pe lista FIFA din 2009 și a devenit anul trecut prima femeie care a arbitrat un meci în Ligue 1 (Amiens-Strasbourg). Franțuzoaica de 36 de ani a arbitrat la Campionatele Mondiale de Fotbal feminin din 2015 și 2019, anul trecut fiind la centru chiar în finala dintre Olanda și Statele Unite.
https://i.eurosport.com/2019/08/13/2654994.jpg
Serie A
Juventus, în atenția UEFA pentru nerespectarea fair-play-ului financiar! Anunț de ultimă oră
01/12/2022 LA 18:18

Stephanie Frappart, prima femeie care arbitrează un meci din Champions League

Tot în 2019, Frappart a devenit prima femeie care arbitrează un meci european din competiția masculină, conducând Supercupa Europei dintre Liverpool și Chelsea disputată disputată la Istanbul.
Frappart a debutat și în Champions League în 2019, când a oficiat partida din turul 2 preliminar dintre Dundalk (Irlanda) și Lienfeld (Irlanda de Nord), dar delegarea ei la meciul de la Torino reprezintă o premieră pentru un meci din grupele acestei competiții.
Etapa a 5-a din grupele Champions League va marca și o altă premieră în ceea ce privește arbitrajul, al cărui protagonist va fi Ovidiu Hațegan. Oficialul arădean va deveni primul arbitru din istorie care arbitrează în 5 etape consecutive în competiția supremă din fotbalul european. Hațegan va fi la centru în duelul dintre Sahtior Donetsk și Real Madrid.
Meciurile pe care Haţegan le-a arbitrat în actualul sezon de Champions League:
  • Runda 1: Dinamo Kiev - Juventus
  • Runda 2: Atletico Madrid - Salzburg (MD2)
  • Runda 3: Atalanta - Liverpool
  • Runda 4: Manchester United - Istanbul Basaksehir
  • Runda 5: Şahtior Doneţk - Real Madrid
Serie A
Juventus, lovită din toate părțile! UEFA, somată de La Liga să-i sancționeze urgent pe torinezi
29/11/2022 LA 19:44
Serie A
Sky Italia: Juventus riscă retrogradarea! Ce urmează pentru "Bătrâna Doamnă" + cine o va conduce
29/11/2022 LA 08:02