"Bătrâna Doamnă" are mari probleme, sezonul actual fiind unul de construcție, în care nu se poate pune problema de ambiții europene. Aseară, la Torino, Ferencvaros a fost aproape de o mare surpriză, dar Morata a adus golul izbăvirii în prelungiri (minutul 90+2).
Unul dintre jucători care trebuiau să pună umărul la reinventarea lui Juve trebuia să fie Arthur. Dorit neapărat de fostul antrenor, brazilianul a fost adus pentru 72 de milioane de euro. Aceasta a fost suma oficială, dar în fapt a fost un schimb cu Pjanic (pentru care Barcelona a plătit 60 de milioane de euro), italienii suportând o diferență de 12 milioane de euro.
Arthur a fost complet depășit aseară, fiind extrem de lent și pasând foarte mult în lateral, lucru care l-a nemulțumit pe Pirlo. Bianconerii nu au un mijlocaș de creație, cineva care să vină cu pase utile pentru Ronaldo și colegii din atac, iar acest lucru se simte în rezultate, dar și în dinamica partidelor.
Cupa Mondială FIFA
Veste dură pentru Argentina înaintea optimilor CM! Di Maria ar putea lipsi din primul "11"
03/12/2022 LA 17:09
"Arthur trebuia să deschidă meciul mai mult, să își pună colegii în situații în care să ajungă unu contra unu cu fundașii adverși. E nevoie de viziune în joc, iar el nu are în acest moment așa ceva. Dar învață. Trebuie să înțeleagă că e nevoie să jucăm mai direct, pentru că dacă face prea multe atingeri, adversarii vor avea ocazia să se replieze și atacurile nu vor mai fi la fel de periculoase", a explicat Pirlo, pentru Sky Sport Italia.

Juventus - Ferencvaros 2-1 | Și Dybala a dezamăgit

Arthur nu a fost singurul jucător care a evoluat mult sub așteptări. Și Dybala a avut o partidă fără reușite, dar în cazul celui poreclit "La Joya" există o explicație.
"Dybala nu a jucat nici el foarte bine, dar a fost accidentat și a trebuit să ia antibiotice în ultimele săptămâni. E natural să ai nevoie de ceva timp pentru a-ți intra în formă. Are nevoie să tragă tare la antrenamente pentru a fi la nivelul pe care toți ni-l dorim", a mai spus tehnicianul bianconerilor.
În privința partidei propriu-zise, tehnicianul "Bătrânei Doamne" a fost nemulțumit de atitudinea jucătorilor, însă crede că totul se datorează faptului că aproape toți elevii săi au fost nevoiți să joace din 3 în 3 zile în ultimele două luni.
"Nu am avut o atitudine foarte bună, nu am presat așa cum îmi doream, dar e normal să pierzi din intensitate după o perioadă atât de încărcată, în care s-au jucat atât de multe meciuri. Ferencvaros a jucat sus, dar dacă nu profiți de ocaziile care ți se oferă, asta se întâmplă. Am trăit periculos, am fost superficiali și a trebuit să alergăm mult pentru această victorie", a concluzionat Pirlo.
Juventus s-a calificat în optimile Champions League cu victoria de aseară, dar premisele nu sunt favorabile. Dincolo de joc, italienii vor termina aproape sigur pe locul secund (Barcelona, liderul grupei, a învins-o cu 2-0 la Torino) și vor întâlni o formație care și-a câștigat grupa.
Cupa Mondială FIFA
Lionel Messi dă totul pentru Cupa Mondială! Cerința argentinianului a fost acceptată de Galtier
02/11/2022 LA 14:57
Cupa Mondială FIFA
Lionel Messi, cu gândul la primul titlu mondial! "Nu ne e frică de nimeni"
21/10/2022 LA 09:02