Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea lui Sebastien Thill, jucătorul lui Sheriff care a "stins lumina" pe Bernabeu. A fost la un pas de închisoare

Cristian Mihală

Publicat 29/09/2021 la 10:07 GMT+3

Sebastien Thill este eroul etapei a 2-a din Champions League, indiferent ce se întâmplă în disputele de astăzi din cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume. Povestea omului care a învins Real Madrid, pe Bernabeu, e una interesantă.

Sebastien Thill în Real Madrid - Sheriff Tiraspol

Credit imagine: Eurosport

Sheriff Tiraspol e pe buzele tuturor, după ce formaţia din Transnistria a provocat şocul grupelor Champions League, învingând marele Real Madrid, scor 2-1, chiar pe Bernabeu.
Sebastien Thill a înscris în minutul 90 un gol care va rămâne în istorie şi care are toate şansele să fie desemnat reuşita anului în UCL.
Fotbalistul din Luxemburg nu e la prima ispravă de acest gen. În 2017, pe când evolua pentru Progrès Niederkorn, a marcat contra lui Glasgow Rangers, în preliminariile Europa League. A fost primul succes al fostei echipe în istoria participărilor în Europa.
CITEŞTE ŞI:

Cum a ajuns Sebastien Thil la Sheriff Tiraspol

După 8 ani petrecuţi la micuţa formaţie din Luxemburg, Thill visa la mai mult. A găsit înţelegere de la Progrès Niederkorn, care însă nu a dorit să îl lase să plece liber de contract. Nici nu avea cum să fie aşa, în contextul în care mijlocaşul era cel mai bun jucător al echipei, reuşind 44 de goluri în 190 de partide.
Prin intermediul fratelui său, care evolua în Rusia, şi-a găsit un angajament la Tambov. Ruşii au fost de acord să îl ia împrumut, pentru ca apoi să activeze clauza de transfer definitiv. Nu s-a adaptat, bifând doar 7 meciuri şi se părea că se va întoarce în Luxembrug. Dar în ianuarie anul acesta, Sheriff i-a făcut o ofertă. Nici formaţia care reprezintă Republic Moldova nu a vrut să achite bani în schimbul lui, dar şi de această dată fotbalistul a găsit înţelegere la oficialii lui Progrès Niederkorn, care l-au împrumutat pentru un an şi jumătate la Tiraspol. Thill a fost instrumental pentru cucerirea titlului, stagiunea trecută, iar acum face senzaţie în Champions League, învingând cea mai titrată echipă a tuturor timpurilor chiar la ea acasă.
Thill este plin de tatuaje. Pe piciorul stâng are o imagine cu el visând la trofeul Champions League. Până să cucerească cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume, fotbalistul de 27 de ani a deveit primul jucător din Luxemburg care înscrie în Liga Campionilor.

Thill, aproape să facă închisoare după ce a făcut accident, fiind beat

În iulie 2017, Thill a apărut pentru prima oară în atenţia presei din Vest, dar nu pentru vreo performanţă din teren. Pe vremea respectivă, fotbalistul evolua la Progrès Niederkorn şi, după ce a câștigat derby-ul împotriva FC Differdange 03, s-a îmbătat şi a considerat că nu e necesar să cheme un taxi. S-a urcat în vehiculul propriu şi a făcut accident. Din fericire, a lovit maşini parcate, niciuna neavând şoferul înăuntru. Mai întâi, a smuls oglinda unei maşini, pentru ca apoi să acroşeze alte 3 vehicule până să se oprească. Speriat, Thill a fugit de la locul accidentului, dar poliţia l-a reperat în mai puţin de jumătate de oră.
La testul de alcoolemie, rezultatul a fost unul şocant: 2,47 mg/litru. "Unii nici nu sunt în stare să îşi vadă maşina, să o găsească, iar el s-a urcat la volan. E inconştient", a spus la momentul respectiv preşedintele lui Progrès Niederkorn pentru lequotidien.lu.
"Am învăţat din greşelile mele, fiţi siguri", a spus Thill la proces şi, într-adevăr, acela a părut un moment de cumpănă în cariera sa, ulterior devenind responsabil şi cu o viaţă privată organizată.
În cele din urmă, având în vedere că nu au existat victime, Thill s-a ales cu o amendă usturătoare şi cu interdicţia de a mai conduce timp de 43 de luni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo