"Am crezut că vor juca 5-3-2, apoi s-au adaptat și au jucat 5-5-0. Din preistorie, astăzi și peste o sută de mii de ani a fost și va rămâne așa: e foarte greu să ataci contra unui astfel de sistem, pentru că nu există spații", a spus Guardiola, după City - Atletico Madrid 1-0, ironizând tactica aleasă de Simeone.
Pentru prima oară în istorie, în UCL, Atletico Madrid nu a avut vreun șut spre poarta adversă în prima repriză a duelului de pe Etihad, acest detaliu statistic spunând totul despre modul în care "Cholo" a gândit partida. Unica preocupare a fost să nu primească gol, însă această strategie meschină nu a avut de această dată sorți de izbândă.
CITEȘTE ȘI:
Liga
Suarez, surprins de despărțirea de Atletico! Ce a spus despre ideea de a juca din nou lângă Messi
26/05/2022 LA 18:33
LINEKER, REACȚIE FABULOASĂ DUPĂ CITY-ATLETICO: "ACUM 10 ANI PUTEAI SĂ-ȚI PARIEZI VIAȚA PE ASTA"

Simeone a "parcat autocarul" în City - Atletico 1-0

Dean Saunders, fost mare atacant în anii 80-90, când a evoluat cu succes la formații ca Liverpool, Aston Villa, Galatasaray, Sheffield United sau Benfica, a analizat disputa de pe Etihad și s-a declarat dezamăgit de Atletico. Fost antrenor la Wolverhampton, Saunders a etichetat fotbalul prestat de campioana Spaniei drept "fotbal de paraziți".
"Dacă vrei să distrugi un meci de fotbal, procedează precum Atletico Madrid. Nu fac altceva decât să strice tot spectacolul, se pun pe două linii în apropiere de propriul careu și așteaptă. Se numește fotbal de paraziți, pentru că se bazează exclusiv pe greșeala adversarului. Închid toate culoarele și tot ce încearcă să facă e să intercepteze pase. Dar dacă faci asta contra unei formații ca Manchester City, în cele din urmă vei primi gol și asta s-a întâmplat în această seară (n.r. marți seară)", a spus Saunders, citat de Daily Mail.
Scopul scuză mijloacele de multe ori și, probabil, Simeone ar fi pierdut la scor dacă ar fi venit să joace fotbal împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din lume. Totuși, la modul general, Atletico aduce deservicii fotbalului și spectacolului printr-o astfel de abordare, e convins Saunders.
"E teribil să privești un meci al lui Atletico, e groaznic și pentru cei care trebuie să joacă împotriva lor. Nimănui nu îi place, ca spectator te ia somnul la un astfel de meci. Nu au arătat nicio ambiție de a marca", a mai spus fostul vârf.
Belgianul Kevin De Bruyne (minutul 70) a marcat unicul gol al meciului tur, disputat marţi seara, pe Etihad Stadium. El a fost implicat în 12 goluri (reușită sau assist) în ultimele 13 partide jucate în Champions League. Manşa secundă se va juca pe 13 aprilie, la Madrid.
Pentru City urmează unul dintre cele mai importante partide ale sezonului, derbyul cât un titlu, cu Liverpool. Marea partidă va fi duminică, de la 18:30, pe Eurosport 1.
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
15/05/2022 LA 19:38
Liga
Simeone, întrebat de ce a dat mâna cu Ancelotti deși pe Klopp îl lăsase cu mâna întinsă în toamnă
10/05/2022 LA 05:35