După City - Dortmund 2-1, din manșa tur a sferturilor Champions League, Octavian Șovre a fost surprins de un fotograf cerându-i semnătura lui Haaland. Inițial, tușierul român a fost aspru criticat de presa din Vest, dar după ce s-a aflat că demersul său a avut un scop umanitar, jurnaliștii - inclusiv celebrul Lequipe - au salutat inițiativa românului.
Nu la fel de îngăduitor a fost însă Roberto Rosetti, cel care conduce Comisia de Arbitri din cadrul UEFA. Italianul de 53 de ani a formulat un mail către cavalerii fluierului, iar Sky Sports a intrat în posesia lui. Mesajul e unul cât se poate de tranșant, fostul mare arbitru dorind pe viitor să evite un nou caz de acest gen.
"Sunteți responsabili pentru comportamentul vostru și al membrilor echipei voastre atunci când acționați în numele UEFA. UEFA s-a străduit să fiți respectați la fel de mult ca jucătorii, iar voi ați contribuit la asta prin felul în care vă prezentați: atletic, impunător, respectuos și profesionist. Dacă vreți să fiți respectați la fel de mult precum jucătorii, de ce le-ați cere autograful sau tricoul? Ei vi le cer vouă?
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
ACUM O ZI
Este pur și simplu inacceptabil, o chestiune de demnitate și nu trebuie să uitați de toate camerele TV de la meciurile UEFA - ele nu ratează nimic", se arată într-un email transmis de șeful arbitrilor, potrivit Sky Sports.

UEFA l-ar putea suspenda pe Șovre

Conform The Times, UEFA are de gând să pună în aplicare protocolul care prevede că arbitrii nu ar trebui să ceară autografe jucătorilor sau cluburilor tricouri semnate.
Astfel, Șovre riscă să nu mai fie delegat la următoarele meciuri europene. De altfel, românul se afla sub lupa oficialilor europeni încă de la scandalul de la meciul dintre PSG și Istanbul Basaksehir atunci când ambele echipe au ieșit de pe teren din cauza unor comentarii făcute de Sebastian Colțescu.
Totuși, forul european ar putea lua în cele din urmă act de cauza umanitară din spatele demersului tușierului, mai ales că acesta a vrut și autograful lui Guardiola - exponentul celeilalte formații angrenată în dispută - pentru a-l valorifica pentru oamenii bolnavi de autism.
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22