Webo este în continuare extrem de supărat pentru că UEFA n-a luat măsuri în privința lui Colțescu, care a primit eticheta de rasist după ce l-a indicat drept "ăla negru" pe fostul internațional camerunez când a fost întrebat de centralul Ovidiu Hațegan pe cine trebuie să avertizeze.
Jurnaliștii francezi l-au întrebat pe Webo dacă s-a gândit să-l lovească pe Colțescu în acele momente tensionate de pe Parc des Princes.
Secundul lui Bașakșehir a negat complet această ipoteză, spunând că el vrea "să ofere un bun exemplu celorlalți":
Liga Campionilor UEFA
Dominația formațiilor britanice continuă în Champions League și în 2021/2022
21/12/2021 LA 10:21
"Nu mi-am permis să fiu violent... Am fost nervos, simțeam mânia, dar mi-am păstrat controlul. Sunt un om calm, dar expresia corpului meu probabil că i-a făcut pe unii să creadă că o să-l lovesc. Am fost jucător, acum sunt educatorul altora din poziția pe care o am, de antrenor secund. Știu să dau un bun exemplu. Nu sunt un om violent, nu a existat în vreun moment vreun pericol legat de o confruntare fizică", a declarat Webo, pentru Jeune Afrique.

Webo cere măsuri drastice împotriva lui Sebastian Colțescu, după scandalul de la Paris

Webo consideră că UEFA trebuie să aplice cât mai repede măsuri drastice împotriva lui Colțescu pentru a combate rasismul din lumea sportului. Camerunezul a recunoscut că n-a avut vreun contact cu brigada de arbitri din România după meciul de la Paris și n-a primit vreo explicație pentru ce s-a întâmplat.
"Nu am mai avut vreun contact cu brigada de arbitri, nu am primit vreo explicație nici de la arbitrul central, nici de la cel de rezervă. Nu am vorbit cu nimeni. Am înțeles că președintele UEFA, Ceferin, ar fi dorit să mă întâlnesc cu arbitrii, să existe niște explicații, dar în acel moment nu eram pregătit, nu era momentul oportun, era prea devreme.
Apoi, această tăcere din partea UEFA e ca și cum vor să lase să treacă timpul, ca viața să continue, nimeni să nu mai dea atenție, nimeni să nu mai zică nimic. Asta vrea UEFA și s-a mai întâmplat asta, de aceea eu cred că trebuie luate măsuri drastice.
Cei de la UEFA vor ca lumea să uite, iar când va apărea un nou incident, vor spune că iată, e la fel ca atunci pe 8 decembrie, și iar nu se va întâmpla nimic. A trecut deja ceva timp și nu văd vreo decizie. UEFA și FIFA trebuie să găsească soluții pentru că jucătorii se vor solidariza din nou. Doar ei pot schimba lucrurile. S-a petrecut la un nivel precum Champions League, dar se poate întâmpla și în campionate sau competiții mai mici", a spus Pierre Webo, pentru France 24.
Liga Campionilor UEFA
Dortmund a confirmat interesul unui club uriaș pentru Haaland. Pleacă din iarnă pentru a câștiga UCL
19/12/2021 LA 12:23
Liga Campionilor UEFA
Messi e extrem de încrezător, după ce PSG a căzut cu Real Madrid, în optimile Champions League
15/12/2021 LA 11:26