Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Thomas Tuchel, demis de Chelsea, după eşecul din Champions League. Cine îl va înlocui

Cristian Mihală

Actualizat 07/09/2022 la 12:41 GMT+3

Thomas Tuchel, antrenorul care a făcut din Chelsea "Regina Europei", câştigând Liga Campionilor în urmă cu două sezoane, a fost demis de la cârma "albaştrilor". Graham Potter, tehnicianul lui Brighton, pare marele favorit să îl înlocuiască.

Head Coach of Chelsea Thomas Tuchel after the UEFA Champions League group E match between Dinamo Zagreb and Chelsea FC at Stadion Maksimir on September 6, 2022 in Zagreb, Croatia

Credit imagine: Getty Images

Todd Boehly, noul patron al lui Chelsea, a luat o măsură drastică după eşecul cu Dinamo Zagreb, din Champions LEague. După ce a investit 281 de milioane de euro în transferuri, în această vară - clubul de pe Stamford Bridge cheltuind cel mai mult pe achiziţii în top 5 campionate din Europa - echipa e mult sub aşteptări, iar boardul a decis înlăturarea lui Thomas Tuchel.
"Clubul Chelsea doreşte să îşi arate recunoștința față de Thomas și personalul său pentru toate eforturile depuse în timpul petrecut cu clubul. Thomas va avea, pe bună dreptate, un loc în istoria lui Chelsea după ce a câștigat Liga Campionilor, Supercupa Europei și Cupa Mondială a cluburilor în timpul petrecut aici.
În ziua în care noul grup de proprietari împlinește 100 de zile de la preluarea clubului și își continuă munca grea pentru a duce clubul mai departe, am considerat că că este momentul potrivit pentru a face această tranziție.
Clubul se va mişca rapid pentru a numi un nou antrenor principal şi nu vor exista alte comentarii până când nu se va ajunge la semnarea contractului cu viitorul staff tehnic", se arată într-un comunicat al lui Chelsea pe siteul oficial.

Tuchel, dur după eşecul de la Zagreb, din Champions League + principalul favorit să îi ia locul

Discursul lui Tuchel după eşecul de la Zagreb a fost foarte dur, germanul admiţând că are şi el o parte mare de vină pentru prestaţia jalnică a echipei, în multe momente, în acest start de sezon.
"Sunt nervos pe mine şi sunt nervos din cauza modului în care am jucat. Sunt atât de supărat pentru că nu am văzut venind această situaţie. Evident, sunt în alt film, am crezut că ultimul meci jucat ne-a ajutat şi că vom arăta reacţie în Champions League. Arătăm bine la antrenamente, credeam că echipa e pregătită, nu anticipam că putem pierde la Zagreb şi că vom juca astfel. Nu e mult de analizat, e clar că nu suntem acolo unde ar trebui şi unde ne dorim. Sunt principalul vinovat pentru acest lucru, pentru că nu trebuie să ne ascundem: nimic nu merge, ne lipseşte tot. Subperformăm, nu avem agresivitate, nu suntem o echipă reactivă şi nu reuşim să fructificăm ocaziile pe care ni le creăm", a spus Tuchel, la conferinţa de presă de după înfrângerea cu Dinamo Zagreb.
În ciuda dezamăgirii afişate aseară, nimic nu indica o ruptură de tehnicianul care a cucerit Liga Campionilor în 2020, făcând din Chelsea la momentul respectiv formaţia cu cea mai bună apărare din Europa.
În locul lui Tuchel va fi adus cel mai probabil Graham Potter, tehnicianul lui Brighton, anunţă presa engleză. Ajuns la 47 de ani, el a fost comparat de mulţi în ultimul an cu Guardiola, "pescăruşii" având un joc de posesie excelent. În plus, s-a speculat că englezul care a jucat în cariera de fotbalist la echipe modeste (Southampton a fost vârful carierei) chiar îl va înlocui pe Pep la City, odată ce ibericul va dori să plece.
Potter e în faţa provocării carierei mai repede, după ce a impresionat pe banca lui Swansea şi Brighton. Misiunea nu va fi însă uşoară, în contextul în care Chelsea e într-un moment de cumpănă.
În cazul în care nu se va ajunge la un numitor comun cu Brighton privind disponibilitatea lui Graham Potter, oficialii lui Chelsea vor avea două ţinte mult mai atractive din punct de vedere al rezultatelor în fotbalul mare: Mauricio Pochettino şi Zinedine Zidane. Argentinianul e nerăbdător să se întoarcă în Premier League, după ce a fost dat afară de PSG, în timp ce francezul pare o "misiune imposibilă" pentru oricine. Dorit de PSG, omul care a cucerit 3 Ligi ale Campionilor la rând cu Real Madrid a spus "pas", dorind să preia din iarnă, după Mondial, naţionala Franţei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo