Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UEFA a luat decizia finală: cine va arbitra finala Ligii Campionilor

Cristian Mihală

Actualizat 02/06/2023 la 13:52 GMT+3

Szymon Marciniak a venit cu lămuriri clare la UEFA, după ce a participat pe 29 mai la manifestația Everest, organizată de Slawomir Mentzen, lider al partidului de extrema dreaptă Konfederacia. Polonezul i-a convins pe șefii forului european și nu va fi schimbat de la centru, în finala Champions League.

Manchester City vs Inter

Credit imagine: Marko Popovic

Polonezul Szymon Marciniak, care a condus finala Cupei Mondiale de fotbal 2022 şi a fost desemnat să arbitreze următoarea finală a Ligii Campionilor, a fost anchetat azi de UEFA pentru participarea sa la un miting al extremei drepte, scrie L'Equipe.
Szymon Marciniak a participat la o reuniune organizată de Slawomir Mentzen, şeful partidului Confederaţia, cunoscut pentru că a lansat sloganul "Suntem împotriva evreilor, homosexualilor, avortului, fiscalităţii şi Uniunii Europene" şi pentru alte instigări la ură rasială.
Contactată joi de cotidianul The Guardian pe această temă, UEFA a răspuns cu acest comunicat: "UEFA este la curent cu acuzaţiile referitoare la Szymon Marciniak şi solicită clarificări urgente. UEFA şi întreaga comunitate fotbalistică detestă valorile promovate de gruparea în cauză şi iau foarte în serios aceste acuzaţii. Un anunţ suplimentar va fi făcut mâine, după analizarea tuturor dovezilor."
Între timp, lucrurile s-au clarificat, iar Szymon Marciniak a venit cu lămuriri clare la UEFA, astfel că el va conduce în continuare finala Ligii Campionilor, Manchester City - Inter Milano, care va avea loc pe 10 iunie la Istanbul. Din câte se pare el a fost prezent la acea reunuiune doar pentru a discuta o problemă de arbitraj și a infirmat că ar împărtăși vreuna dintre opiniile politice discutate. Românul Istvan Kovacs va fi al patrulea oficial la această partidă, deși se speculase că ar putea să îl înlocuiască pe polonez.

Se zvonise că Istvan Kovacs ar putea arbitra finala Ligii Campionilor

Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA ca arbitru de rezervă la finala Champions League dintre Manchester City și Inter, dar centralul român era în cărți să devină central la partida de la Istanbul, în cazul în care UEFA ar fi luat măsuri împotriva lui Simon Marciniak. Potrivit site-ului onet.pl și ziarului italian La Repubblica, dacă UEFA ar fi decis să îl schimbe pe centralul polonez, românul ar fi fost desemnat să arbitreze finala Ligii.
Românul nu va mai beneficia de această oportunitate, dar rămâne în elita fotbalului european. Kovacs a arbitrat finala Conference League de anul trecut, dintre AS Roma și Feyenoord, scor 1-0.
Un alt român, Vasile Florin Marinescu, va fi arbitru de rezervă la finala de pe Stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo