Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De ce a fost schimbat Ronaldo în meciul cu Young Boys! Justificările lui Solskjaer

Bianca Dumitru

Actualizat 14/09/2021 la 23:39 GMT+3

Manchester United a fost învinsă în prima etapă a grupelor Champions League. Englezii au ratat victoria în prelungirile meciului cu Young Boys, scor 2-1. La finalul partidei, Ole Gunnar Solskjaer a explicat de ce le-a schimbat pe Cristiano Ronaldo, decizie pentru care a fost criticat pe rețelele de socializare.

Cristiano Ronaldo of Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Manchester United a debutat cu stângul în grupele Champions League, englezii fiind învinși cu scorul de 2-1 de Young Boys. Cristiano Ronaldo a deschis scorul în minutul 13, dar United a rămas în inferioritate numerică cu 10 minute înainte de pauză, după eliminarea lui Wan-Bissaka iar în repriza secundă elvețienii au preluat conducerea.
În minutul 66, Ngamaleu a restabilit egalitatea, iar în prelungiri, Siebatcheu a stabilit scorul final după o greșeală uriașă a lui Jesse Lingard, care fusese trimis pe teren în minutul 72, în locul lui Cristiano Ronaldo.
La finalul partidei, antrenorul lui Manchester United a explicat de ce l-a scos pe starul portughez de pe teren. Ole Gunnar Solskjaer, care a fost extrem de criticat pe rețelele de socializare pentru schimbarea lui Ronaldo, și-a justificat decizia spunând că terenul era prea dificil pentru fotbalistul care era deja obosit după ce a evoluat 90 de minute în weekend, împotriva lui Newcastle.
"Meciul era trecut de minutul 70, Ronaldo și Bruno Fernandes alergaseră mult sâmbătă, au făcut-o și astăzi. În plus, iarba artificială își pune și ea amprenta și am vrut să avem parte de experiența lui Matic de a ține mingea și de prospețimea lui Lingard. Trebuie să avem grijă de Cristiano și mi s-a părut potrivit să îl înlocuiesc la acel moment", a declarat Solskjaer.

Ronaldo, lider în topul fotbaliștilor cu cele mai multe apariții în UCL

Cristiano Ronaldo a fost titular în această seară în echipa lui Ole Gunnar Solskjaer în meciul cu Young Boys Berna, din prima etapă a grupelor Champions League.
Prin această apariție în tricoul lui Manchester United în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent, portughezul l-a egalat pe Iker Casillas în fruntea clasamentului fotbaliștilor cu cele mai multe prezențe în UCL. Cei doi au câte 177 de apariții în Champions League, iar Ronaldo se poate detașa ținând cont de faptul că el se află încă în activitate.
Top 10 fotbaliști cu cele mai multe apariții în UCL
În acest moment, Cristiano are 101 prezențe în UCL cu Real Madrid, 23 cu Juventus și 53 în tricoul lui United, inclusiv cea din această seară.
Mai mult, starul lusitan este și cel mai bun marcator din istoria Champions League, cu 135 de goluri marcate, incluzându-l aici și pe cel marcat în poarta elvețienilor de la Young Boys, în această seară.
Program Premier League, etapa a cincea
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo