Manchester City a câștigat aseară cu 2-1 în fața Borussiei Dortmund, dar arbitrul român Ovidiu Hațegan a ieșit în evidență într-un mod negativ după ce a luat mai multe decizii controversate împotriva galben-negrilor. Hațegan a fost criticat dur în presa din toată lumea, iar Cristi Balaj a vorbit și el despre erorile comise de central la meciul disputat pe Etihad.
Asistenții lui Hațegan la acest meci au fost Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, iar arbitrul de rezerva a fost Istvan Kovacs. Scene de-a dreptul incredibile au fost surprinse pe tunel la meciul Manchester City – Borussia Dortmund. La finalul partidei, Octavian Șovre a fost surprins oprindu-l și cerându-i un autograf starului dorit de toate superputerile Europei, Erling Haaland, pe tunelul care duce la vestiarele de pe Etihad Stadium.
Bundesliga
S-a resemnat Borussia Dortmund?! Pe cine au pus ochii pentru a-i lua locul lui Haaland
23/09/2021 LA 16:16
Asistentul lui Hațegan a fost pus la zid în presa din toată lumea din cauza acestui gest. În plus, doi fotbaliști englezi, Owen Hargreaves și Joleon Lescott, l-au criticat aspru pe Șovre: "Au avut o prima repriză dificilă și au luat foarte multe decizii greșite. Poți fi un fan, însa nu poți face asta în fața celorlalți jucători, pur și simplu e greșit. Niciodată nu există un moment potrivit pentru asta, nu este de bun augur pentru arbitri. Este un lucru copilăresc", au spus cei doi pentru BT Sport.

Ovidiu Hațegan, criticat din toate părțile pentru arbitrajul de la meciul Manchester City – Borussia Dortmund

În privința lui Ovidiu Hațegan este vorba despre multiple erori. În minutul 29, Haţegan a dictat lovitura de la 11 metri după un presupus fault al lui Emre Can asupra lui Rodri. Atunci, centralul i-a arătat cartonaşul galben jucătorului german. După consultarea VAR, care nu a relevat niciun contact, Haţegan a revenit şi a acordat minge de arbitru. Can a rămas totuși cu cartonaşul galben primit, dar arbitrul nu l-a avertizat şi pe Rodri, pentru simulare.
Mai apoi, în minutul 37, Bellingham (Dortmund) a ciupit un balon preluat greşit de portarul Ederson în afara careului mare şi a rămas cu poarta goală în față. Haţegan a considerat că jucătorul Borussiei Dortmund a intrat cu talpa şi i-a acordat cartonaşul galben. Reluările nu arată un fault în atac, iar faza nu a fost verificată cu VAR.
Bundesliga
"Va fi dificil să-l păstrăm!" Anunț de ultimă oră al oficialilor lui Dortmund cu privire la Haaland
19/09/2021 LA 08:45
Liga
Real Madrid pregătește o lovitură pe piața de mercato! Pe cine vor ibericii să transfere în iarnă
06/09/2021 LA 13:45