Cât a ajuns să coste un bilet "la negru" la finala Ligii Campionilor, Liverpool – Real. Avertismentul UEFA

Andrei Nicolae

Actualizat 12/05/2022 la 14:12 GMT+3

Pe un site neautorizat de UEFA pentru a vinde bilete, prețul pentru un loc pe arena de la Paris începe de la 2.797 lire sterline, adică aproximativ 3.260 de euro. UEFA îi avertizează pe fanii lui Liverpool și Real Madrid să NU cumpere bilete pentru finala Ligii Campionilor de pe "piața secundară".

Fans of Liverpool hold scarfs at Anfield

Credit imagine: Getty Images

Liverpool și Real Madrid se vor înfrunta în finala Ligii Campionilor de la Paris, pe 28 mai, pe Stade de France, iar fanii celor două echipe au avut acces la bilete prin intermediul propriilor cluburi. Acestea au fost însă prea puține, câte 20.000 pentru fiecare tabără, dintr-un total de 75.000.
UEFA a trimis un avertisment cu privire la procurarea biletelor de la terți. Organismul de conducere al fotbalului european a insistat că biletele de pe piața secundară ar putea să nu le permită fanilor accesul la stadion. Pe site-uri web, precum livefootballtickets.com, au apărut tichete pentru acest eveniment, unde prețurile încep de la 2.797 de lire sterline, potrivit Daily Mail. În funcție de anumite categorii, prețurile stabilite de UEFA pentru finală sunt între 50 și 578 de lire sterline.

Cât a ajuns să coste un bilet "la negru" la finala Ligii Campionilor, Liverpool – Real

"Toate biletele pentru finală sunt emise de UEFA și sunt supuse unor termeni și condiții stricte care interzic publicitatea, revânzarea sau transferul lor neautorizat", a anunțat forul continental.
"Ca atare, orice bilete care sunt oferite spre vânzare de terți pe internet (inclusiv pe rețelele de socializare, piețe și platforme secundare de emitere a biletelor) sunt anunțate cu încălcarea termenilor și condițiilor. UEFA își aplică în mod activ termenii și condițiile de emitere a biletelor, inclusiv prin monitorizarea internetului, și va lua măsuri (inclusiv anularea biletelor) atunci când sunt identificate reclame neautorizate.
Fanii ar trebui să știe, de asemenea, că terții care oferă spre vânzare bilete pe internet nu sunt adesea în posesia biletelor pe care pretind că le au, în ciuda faptului că solicită prețuri exorbitante.
În plus, UEFA este conștientă că cererea de bilete pentru finală poate conduce la bilete contrafăcute pe piața secundară, așa cum s-a întâmplat la finalele anterioare. Fanii sunt informați că nu vor avea acces pe stadioane cu astfel de bilete", a mai spus UEFA.
Chiar și pentru finala Europa League din 18 mai de la Sevilla, între Rangers și Eintracht Frankfurt, cel mai ieftin bilet este în prezent la 1.674 de lire sterline.
UEFA a mai precizat: "Vânzările de bilete către publicul larg sunt efectuate exclusiv de UEFA. Echipelor care au ajuns în finală li s-au alocat un număr de bilete pentru finala respectivă, iar vânzările către fani sunt în curs de desfășurare. Suporterii echipelor participante sunt sfătuiți să contacteze direct cluburile pentru informații suplimentare despre procesele de vânzare a biletelor. Deși UEFA înțelege că vor exista fani care nu au reușit să cumpere bilete, aceștia sunt sfătuiți să nu călătorească la finală fără bilete sau să-și procure bilete de pe piața secundară.
Pentru a menține siguranța și securitatea fanilor, deținătorii de bilete ar trebui să fie conștienți de faptul că la finală vor fi efectuate verificări, iar autoritățile locale din orașe vor lua măsuri împotriva revânzării neautorizate a biletelor."

Aleksandar Ceferin a explicat cum s-au distribuit biletele

Jurgen Klopp, managerul echipei Liverpool s-a întrebat de ce aproape jumătate din cele 75.000 de bilete pentru meciul cu Real Madrid de la Paris sunt date sponsorilor și oficialilor.
Președintele UEFA, Aleksandar Ceferin, a vorbit despre acest subiect la Congresul UEFA de la Viena din această săptămână, după ce a precizat că i-a explicat situația și unuia dintre antrenorii celor două echipe în urmă cu câteva zile:
"Din veniturile pentru finală, UEFA primește 6,5%, iar 93,5% merg către cluburi. Din celelalte meciuri, 100% din încasări merg către cluburi. Suporterii ambelor echipe primesc câte 20.000 de bilete fiecare. Sponsorii care plătesc sume de 100 de milioane de euro sau mai mult - din care 93,5% merg către aceleași cluburi - primesc niște bilete. Face parte dintr-o obligație contractuală pe care o avem.
UEFA nu primește mai multe bilete decât ceilalți. Unele bilete merg pe piață spre vânzare, unele bilete merg la fani și altele la parteneri. Nu sunt la UEFA. Nu dau bilete gratuit prietenilor mei sau să le vând prietenilor mei."
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo