Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Excepțional! Benfica trece de 1 miliard de lire sterline din vânzări de jucători în ultimii 10 ani cu Darwin Nunez

Andrei Nicolae

Publicat 14/04/2022 la 11:32 GMT+3

Benfica s-a consolidat ca unul dintre cele mai bune cluburi de dezvoltare a fotbaliștilor din Europa. Profiturile sunt uriașe, iar "vulturii" sunt gata să depășească un prag fenomenal prin vânzarea noului star al echipei.

LISBON, PORTUGAL - FEBRUARY 12: Darwin Nunez of SL Benfica celebrates after scoring a goal during the Liga Bwin match between SL Benfica and CD Santa Clara at Estadio da Luz on February 12, 2022 in Lisbon, Portugal. (Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Darwin Nunez, golgheterul la zi de la Benfica Lisabona și al campionatului portughez, a marcat și pe Anfield, în partida de miercuri seara contra lui Liverpool (scor 3-3) din Liga Campionilor, și este unul dintre cei mai urmăriți jucători înaintea perioadei de mercato din vară.
Cu o posibilă vânzare a atacantului de 22 de ani din Uruguay, Benfica va trece peste fabuloasa sumă de 1 miliard de lire sterline obținută din vânzarea de jucători numai în ultima decată. "Vulturii" au vândut oameni precum Joao Felix, Ruben Dias și mulți alții pe sume enorme în ultimii ani, și s-au consolidat ca unul dintre cele mai bune cluburi de dezvoltare a fotbaliștilor din Europa.

Benfica, profit de peste 500 de milioane de lire sterline

Potrivit Daily Expres, Benfica a acumulat 962 de milioane de lire sterline din 2011/12, o sumă depășită doar de Chelsea. Londonezii au vândut în toată această perioadă jucători pentru o valoare totală de 977,05 milioane de lire sterline. Doar că spre deosebire de formația portugheză, gruparea de pe Stamforb Bridge a și făcut cheltuieli pe transferuri de 1,42 miliarde de lire sterline în ultimii zece ani. În schimb, Benfica a reinvestit doar 419,30 milioane de lire sterline pentru noi achiziții.
Nunez este exemplul perfect al filozofiei clubului Benfica. L-au luat de la Almeria din La Liga pentru 21,6 milioane de lire sterline în vara anului 2020, iar acum ar putea fi vândut cu aproape de trei ori suma plătită. În acest fel, Benfica va trece de 1 miliard de lire sterline din vânzări de jucători.
Nunez se anunță în prezent drept unul dintre cei mai promițători atacanți centrali din lume. Vârful uruguayan a adunat 31 de goluri în 36 de apariții în toate competițiile pentru echipa lui Nelson Verissimo.
Joao Felix durante Atletico Madrid-Manchester City - Champions League 2021-22
Manchester United este printre cluburile care insistă pentru Nunez, care ar fi disponibil pentru aproximativ 66,8 milioane de lire sterline (aproximativ 80 de milioane de euro), după cum a precizat jurnalistul Fabrizio Romano. Dacă această sumă se va confima, el ar deveni al doilea cel mai scump transfer din istoria clubului Benfica, după Joao Felix la Atletico Madrid.
CELE MAI IMPORTANTE 5 TRANSFERURI REUȘITE DE BENFICA ÎN ULTIMII ANI
  • 1. Joao Felix (Aletico Madrid) - 127 milioane euro
  • 2. Ruben Dias (Manchester City) - 68 milioane euro
  • 3. Ederson (Manchester City) - 40 milioane euro
  • 4. Axel Witsel (Zenit) - 40 milioane euro
  • 5. Raul Jimenez (Wolves) - 38 milioane euro
Clubul din Lisabona deține una dintre cele mai puternice Academii din lume, iar destinația predilectă a fotbaliștilor care au fost vânduți a fost Premier League, cel mai puternic campioant al lumii.
"Am un vis ca Benfica să câștige Champions League cu jucătorii de la Academie. E posibil dacă vă uitați la ce fotbaliști am produs în ultimii ani. Nimeni nu e la același nivel cu noi când vine vorba de descoperirea de noi talente", a declarat la un moment dat Rodrigo Magalhaes, șeful departamentului de copii și juniori din cadrul clubului.
Tot în urmă cu ceva timp, jurnaliștii de la OneSports au selectat 5 jucători aduși pe foarte puțini bani sau produși 100% de club, în urma transferurilor cărora Benfica a făcut avere. Pe Joao Felix, Ederson, Lindelof, Nelson Semedo, Renato Sanchez sau David Luiz, clubul lusitan a cheltuit 5,1 milioane de euro. Suma obținută pe transferurile lor la cluburile de top din Europa? 291 de milioane de euro!
  • 1. Joao Felix - produs al clubului, vândut pe 127 milioane de euro la Atletico Madrid (2019)
  • Klopp, supărat pe televiziuni! De ce crede că este dificil ca Liverpool să realizeze cvadruplaKlopp, supărat pe televiziuni! De ce crede că este dificil ca Liverpool să realizeze cvadrupla
  • 2. Ederson - adus cu 600.000 de euro de la Rio Ave, vândut cu 40 de milioane de euro la Manchester City (2017)
  • 3. Victor Lindelof - adus cu 3 milioane de euro de la Vasteras, vândut cu 35 de milioane de euro la Manchester United (2017)
  • 4. Nelson Semedo - produs al clubului, vândut cu 35 de milioane de euro la Barcelona (2017)
  • 5. Reanto Sanchez - produs al clubului, vândut cu 35 de milioane de euro la Bayern (2016)
  • 6. David Luiz - adus cu 1,5 milioane de euro de la Vitoria, vândut cu 25 de milioane de euro la Chelsea (2011)
Cum ar fi arătat Benfica dacă nu și-ar fi vândut jucătorii:
Ederson (Oblak) - Semedo, Lindelof (David Luiz), Dias, Coentrao - Bernardo Silva, Witsel, Matic, Di Maria - Raul Jimenez, Joao Felix
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo