Articol scris de Andrei Nicolae
Manchester City a controlat în mare parte meciul cu Real Madrid și a părut că are sub control și manșa retur, după ce a reușit să își impună jocul de posesie și să își creeze ocazii. Golul lui Mahrez a fost cel care a apropiat echipa lui Guardiola de finala de la Paris, însă dubla lui Rodrygo din prelungiri a năruit speranțele "cetățenilor".
Dubla dramatică a lui Rodrygo a fost precedată de două ocazii rarisime ale lui City, la scorul de 1-0, înregistrate de Jack Grealish. Intrat în minutul 78, englezul a avut prima ocazie de a închide meciul după o cursă personală, când a reușit să treacă de Courtois, însă mingea șutată de el a fost respinsă de Mendy de pe linia porții.
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti a dezvăluit motivele de răzbunare în fața lui Liverpool: "Au fost două tragedii"
ACUM 3 ORE
A doua șansă de a tranșa soarta partidei a venit la câteva momente după prima ratare. Grealish a șutat dintr-un careu aglomerat spre poarta Realului, însă portarul madrilenilor a avut un reflex extraordinar, iar mingea a fost trimisă în corner. La finalul partidei, fanii englezilor au considerat că o parte din vină cade și pe mijlocașul englez.
Furia suporterilor din Manchester provine probabil și din cauza prestațiilor sub așteptări a jucătorului adus cu 117 milioane de euro de la Aston Villa. Grealish nu a jucat în primul său sezon pentru "cetățeni" precum o făcea pentru gruparea din Birmingham, înregistrând doar cinci goluri și trei pase decisive în acest sezon.
Grealish este principalul vinovat pentru ratarea calificării de către City și în opinia lui Arsene Wenger. Fostul mare antrenor al lui Arsenal nu i-a imputat englezului cele două ocazii ratate, cu modul cum s-a apărat la golul doi marcat de Rodrygo.
Rio Ferdinand crede că un gol înscris de Grealish ar fi avut un mare impact
Fostul fundaș al lui Manchester United a vorbit la finalul partidei despre ratările lui Grealish și este de părere că o eventuală reușită în acest moment al sezonului ar fi schimbat întreaga situație a mijlocașului la City: "Asta schimbă tot pentru Jack Grealish în tricoul lui Manchester City. Indiferent dacă susții că a fost bun sau mediocru, asta ar fi schimbat tot."
Guardiola a analizat la rândul său jocul echipei sale și a adus în discuție ocaziile englezului:"Am avut ocazii foarte clare înainte de primul lor gol, în special cu Jack. În acel moment nu aveam vreun sentiment că suntem în pericol."
Manchester City a rămas în cursa pentru Premier League, unde este lider cu patru etape rămase și cu un avans de un punct față de Liverpool.
Ligue 1
Mbappe a spus de ce în 2021 a vrut să plece la Real, iar acum a refuzat! Cu ce alt club a negociat
ACUM 7 ORE
Ligue 1
Mbappe a dat cărțile pe față! Cum a răspuns acuzațiilor că a rămas la PSG doar pentru bani
ACUM 8 ORE