Eden Hazard a costat-o pe Real Madrid 115 milioane de € în 2019, dar belgianul a fost mai mult accidentat de când a ajuns pe Bernabeu și este considerat unul dintre cele mai proaste transferuri din istoria madrilenilor. Faptul că are un salariu uriaș și a costat o sumă colosală nu este tot, Realul fiind obligată să cheltuie în continuare bani cu belgianul.
Mai exact, Chelsea trebuie să primească 15 milioane de £ pentru că Hazard a cucerit Champions League cu Real Madrid. Conform football.london.com, această clauză a fost impusă la transferul belgianului și este valabilă indiferent de numărul de meciuri jucate de acesta pe parcursul campaniei.
Citește și:
Liga
Rudiger, salariu regesc la Real! Topul celor mai bine plătiți jucători de la campioana Europei
02/06/2022 LA 14:25

Eden Hazard, pacoste pentru Real Madrid

Hazard nu a jucat niciun minut în finala câștigată de madrileni în fața lui Liverpool, dar a bifat 3 apariții în acest sezon de Champions League. În total, fotablistul ajuns ca un mare star pe Bernabeu acum 3 ani a jucat doar 83 de minute în actuala ediție din Champions League: 66 de minute în eșecul lamentabil cu Sheriff Tiraspol (1-2), 9 minute cu Inter (2-0), în ultimul meci din faza grupelor și 8 minute în finalul turului cu PSG (0-1).
Astfel, Hazard nu a jucat niciun minut începând cu faza sferturilor de finală, dar a primit medalie de campion al Europei, pentru că regulamentul prevede acordarea distincției tuturor jucătorilor care au minim o apariție. Ca atare, clauza din contract a fost activată și Chelsea va încasa 15 milioane de £ de la Real.
Suma este una consistentă, dar madrilenii au de un de să o achite, profitul după campania fabuloasă din Champions League fiind unul substanțial.
În acest sezon, Eden Hazard a jucat în alte 20 de meciuri pentru Real Madrid, în campionat și Cupa Spaniei, reușind să marcheze un singur gol și să ofere un assist. Belgianul mai are contract cu Real Madrid până în 2024 și e greu de crezut că madrilenii vor putea scăpa de el, deoarece e clar că nicio echipă nu va dori să-i plătească salariul pe care îl are acum, în condițiile în care accidentările îl împiedică mereu să joace la cel mai înalt nivel.
Liga
Eden Hazard rămâne la Real Madrid! Ancelotti a dezvăluit ce șanse va avea să joace constant
14/05/2022 LA 12:46
Fotbal
Top 15 fotbaliști ale căror cote de piață au scăzut cel mai mult de la începutul acestui sezon
20/04/2022 LA 06:52