Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, în pericol să rateze optimile Champions League! Scenariul prin care mai pot ajunge în optimi

Alex Masgras

Actualizat 24/11/2021 la 00:28 GMT+2

În această seară este programată etapa cu numărul 5 din grupele UEFA Champions League. Manchester United poate obține calificarea în primăvara europeană, Xavi va avea parte de primul meci european pe banca Barcelonei, iar Chelsea încearcă să își ia revanșa în fața lui Juventus, pentru a spera în continuare la primul loc al grupei.

Memphis Depay in action for Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a încheiat la egalitate partida de pe teren propriu cu Benfica, scor 0-0. În urma acestui rezultat, echipa lui Xavi are șanse mici să prindă optimile de finală din UEFA Champions League, în condițiile în care ultimul meci al grupei îl va disputa pe terenul lui Bayern. Barcelona a scăpat de o înfrângere, după ce în minutul 90+4, Seferovich a avut o ocazie uriașă de a marca.
Aflați pe locul al doilea al grupei, cu 7 puncte, catalanii au nevoie de o victorie cu Bayern, pentru a fi siguri că se califică în optimi. Un rezultat de egalitate sau o înfrângere în fața campioanei din Germania o pot trimite pe Barcelona în optimi numai în cazul în care Benfica nu o va învinge pe teren propriu pe Dinamo Kiev, codașa grupei.
Astfel, Barcelona are șanse mici de calificare și riscă să joace din primăvară în Europa League.
Rezultatele serii în UEFA Champions League
  • Dinamo Kiev – Bayern Munchen 1-2
  • Villarreal – Manchester United 0-2
  • Barcelona – Benfica 0-0
  • Chelsea – Juventus 4-0
  • Lille – Salzburg 1-0
  • Malmo – Zenit 1-1
  • Sevilla – Wolfsburg 2-0
  • Young Boys – Atalanta 3-3

LIVE SCOR

Update/ Chelsea-Juventus 3-0: Două minute mai târziu, Hudson-Odoi duce scorul la 3-0, în urma unei faze în care apărarea lui Juventus nu a avut reacție.
Update/ Chelsea-Juventus 2-0: Chelsea face 2-0 în minutul 56, după golul marcat de Reece James. Fundașul dreapta al lui Chelsea a înscris în urma unui șut puternic, din unghi, iar Chelsea preia, pentru moment, conducerea Grupei H.
Update/ Young Boys-Atalanta 1-2: Atalanta conduce din nou în Elveția, după reușita lui Palomino din minutul 51.
Update/ Young Boys-Atalanta 1-1: Elvețienii restabilesc egalitatea, în urma reușitei lui Siebatcheu din minutul 39.
Update/ Barcelona-Benfica 0-0: Benfica a trimis balonul în poartă, după șutul extraordinar al lui Otamendi. Reușita argentinianului nu a fost validată, pentru că asistentul a considert că balonul a ieșit din teren înainte șutului lui Otamendi. Din cauza faptului că semnalizarea asistentului a venit înainte ca mingea să intre în poartă, faza nu a fost verificată de VAR.
Update/ Lille-Salzburg 1-0: Lille deschide și ea scorul. În minutul 31, canadianul Jonathan David a înscris pentru campioana din Ligue 1.
Update/ Malmo-Zenit 1-0: S-a înscris și în celălalt meci al grupei H. Malmo, codașa grupei, a înscris primul gol din acest sezon de UEFA Champions League și o conduce pe Zenit din minutul 28, grație reușitei lui Rieks.
Update / Chelsea-Juventus 1-0: Chalobah, tânărul fundaș al lui Chelsea, a înscris în urma unui corner. Acesta a șutat imparabil balonul venit de la Rudiger și a înscris primul său gol în cupele europene. Reușita lui Chalobah a reprezentat golul cu numărul 40 în toate competițiile pentru echipa lui Thomas Tuchel în acest sezon, 15 dintre acestea fiind înscrise de fundași.
Update/ Sevilla-Wolfsburg 1-0: Jordan a înscris în minutul 13 cu o lovitură de cap din careul nemților, în urma unei centrări de excepție primite de la Rakitic.
Update/ Young Boys-Atalanta 0-1: Atalanta este prima echipă care deschide scorul în partidele de la ora 22:00. Duvan Zapata a înscris în minutul 10 al partidei de pe terenul lui Young Boys, din pasa lui Freuler, iar italienii iau o opțiune serioasă pentru calificarea în optimile Champions League.
Update / Au început meciurile de la ora 22:00.
Manchester United a obținut calificarea în optimile de finală ale UEFA Champions League, după victoria de pe terenul lui Villarreal, scor 0-2. Cristiano Ronaldo a ajuns la golul cu numărul 6 în acest sezon, atunci când a profitat în minutul 78 de o neînțelegere în apărarea echipei lui Unai Emery. Al doilea gol al diavolilor roșii a fost marcat de Jadon Sancho, în minutul 90.
Timp de 66 de minute, United părea că nu găsește soluții, până la schimbările efectuate de Michael Carrick, antrenorul care a preluat interimatul după demiterea lui Ole Gunnar Solskjaer. Acesta i-a introdus pe teren pe Bruno Fernandes și Marcus Rashford, în locul lui Van de Beek și Martial, care au adus un plus în jocul oaspeților.
Grație acestei victorii, Manchester United a ajuns la 10 puncte în Grupa F și a obținut calificarea în optimile de finală ale competiției. În ceea ce o privește pe Villarreal, rămâne pe locul 2, cu 7 puncte, până la meciul Atalantei de pe terenul lui Young Boys. În cazul unui succes al italienilor în această seară, trupa lui Unay Emery va fi obligată să câștige în ultimul meci al grupei de pe terenul Atalantei, care înaintea partidei din această seară se află pe locul 3, cu 5 puncte.
În cealălalt meci al serii, Dinamo Kiev a fost învinsă pe teren propriu de Bayern Munchen, scor 1-2. Partida de la Kiev s-a disputat în condiții speciale, după ce suprafața de joc a fost acoperită de zăpadă cu o oră înainte de fluierul de start. Terenul a fost deszăpezit parțial, iar Bayern a deschis scorul în minutul 14, prin foarfeca lui Robert Lewandowski. Polonezul a devenit astfel primul jucător care marchează de două ori în 9 meciuri consecutive din UEFA Champions League.
În minutul 30, Manuel Neuer le-a dat emoții coechipierilor, atunci când a primit o pasă. Din cauza terenului înghețat, portarul german a ratat balonul, care s-a dus în stâlpul porții din dreapta sa. În minutul 42, Coman a înscris al doilea gol al lui Bayern, cu un șut puternic.
Dinamo a început repriza a doua foarte bine, având o nouă ocazie uriașă, atunci când Shaparenko nu a putut să îl învingă pe Neuer. Golul pentru echipa lui Mircea Lucescu a venit în minutul 70, atunci când Garmash a înscris în urma unei faze frumoase, care a stabilit astfel și scorul final.În urma rezultatului din această seară, Bayern și-a asigurat prima poziție în Grupa H, în timp ce Dinamo Kiev mai speră doar la locul al treilea, în cazul în care Barcelona pierde pe Camp Nou în această seară.
Rezultatele primelor meciuri ale serii din UEFA Champions League
  • Dinamo Kiev-Bayern Munchen 1-2
  • Villarreal-Manchester United 0-2
Update / Villarreal-Manchester United 0-2: Jadon Sancho înscrie primul gol în tricoul lui United și le asigură diavolilor roșii calificarea în oprimile de finală UEFA Champions League.
Update / Villarreal-Manchester United 0-1: Cristiano Ronaldo profită de o neînțelegere în defensiva spaniolilor și înscrie golul care o poate califica pe Manchester United în optimile de finală ale UEFA Champions League.
Update / Dinamo Kiev-Bayern Munchen 1-2: Dinamo Kiev înscrie primul gol din această ediție de UEFA Champions League. Garmash a marcat la finalul unei acțiuni frumoase create de elevii lui Mircea Lucescu.
Update/ A început repriza a doua de la Kiev. Pe durata celor 15 minute de pauză, organizatorii de la Kiev au curățat în totalitate terenul de zăpadă.
Update / Pauză și la Villarreal-Manchester United. După primele 45 de minute, scorul este 0-0.
Update / Pauză la Kiev, acolo unde Bayern are un avantaj de două goluri în fața echipei lui Mircea Lucescu.
Update / Dinamo Kiev-Bayern 0-2: Kingsley Coman înscrie în minutul 42 cu un șut imparabil, iar Bayern este aproape de a intra la vestiare cu un avantaj de 2 goluri.
Update / Dinamo Kiev-Bayern 0-1: Robert Lewandowski a deschis scorul pentru Bayern Munchen în minutul 15, cu o execuție superbă. Polonezul a ajuns la 9 goluri în 5 partide în acest sezon de UEFA Champions League.
Robert Lewandowski | Dinamo Kiev vs Bayern Monaco: UEFA Champions League
UPDATE / A început partida de la Kiev, dintre Dinamo și Bayern, care se desfășoară în condiții speciale. În capitala Ucrainei ninge puternic, iar terenul a fost curățat parțial de zăpadă. În ceea ce privește cealaltă partidă, arbitrul Felix Brych a avut probleme cu sistemul de comunicare, iar startul întâlnirii dintre Villarreal și Manchester United a avut o întârziere de peste 7 minute.
Partida dintre Dinamo Kiev și Bayern Munchen se va disputa în condiții speciale. La Kiev ninge foarte tare, iar terenul a fost acoperit de zăpadă. În acest moment, se lucrează la înlăturarea zăpezii de pe suprafața de joc. La interviul dinaintea partidei, Mircea Lucescu a fost rezervat în declarații și a spus că nu știe dacă partida va avea loc, potrivit Digi Sport.
Echipele de start la Villarreal-Manchester United
Villarreal
Manchester United, fără Bruno Fernandes. Sancho și Van De Beek, doi jucători care au prins puține minute sub comanda lui Solskjaer, sunt titularizați de interimarul Carrick pentru această partidă.
Echipele de start la Dinamo Kiev-Bayern Munchen
Dinamo Kiev
Bayern Munchen
Știrea inițială
În această seară începe penultima etapă a grupelor din UEFA Champions League. Până acum, Manchester City, Paris Saint-Germain, Liverpool, Ajax, Real Madrid, Bayern Munchen și Juventus au obținut calificarea în optimile de finală.
În timp ce unele echipe luptă în continuare pentru a își asigura prima poziție în grupă, echipe precum Manchester United sau Barcelona caută în această seară drumul spre primăvara europeană.

Manchester United, meci crucial la Villarreal

După ce Ole Gunnar Solskjaer a fost demis în acest weekend, în urma unui nou eșec, 1-4 pe terenul lui Watford, Manchester United se află în fața unui meci foarte important. Conduși de interimarul Michael Carrick, United își poate asigura prezența în optimi în cazul unei victorii pe terenul lui Villarreal.
Cu toate acestea, o înfrângere în Spania și o victorie a Atalantei pe terenul lui Young Boys îi vor pune într-o situație dificilă pe "diavolii roșii", care merg cu gândul doar la victorie pe terenul lui Villarreal. În cazul în care Villarreal va câștiga cu 1-0 sau la o diferență de două goluri, iar italienii se vor impune în Elveția, United va ajunge pe locul al treilea și va avea mari emoții în ultima etapă.
În meciul tur, United s-a impus cu 2-1, grație golului lui Cristiano Ronaldo din minutul 90+5, gol care poate fi crucial în ecuația calificării. Echipa lui Unai Emery a deschis scorul în meciul de pe Old Trafford, prin Paco Alcacer, dar s-a aflat la conducere doar 7 minute, până la reușita lui Telles din minutul 60.
În acest moment, Manchester United și Villarreal au câte 7 puncte, în timp ce Atalanta se află pe locul al treilea, cu 5 puncte. Pe ultima poziție din Grupa F se află Young Boys, care are 3 puncte.

Xavi, la primul meci european ca antrenor al Barcelonei

Xavi a debutat cu dreptul în prima partidă ca antrenor al Barcelonei, când echipa de pe Camp Nou s-a impus cu 1-0 în derby-ul local cu Espanyol. Acum, Barcelona se află în fața unui meci extrem de important. În această seară, catalanii vor primi vizita celor de la Benfica, echipă care s-a impus în meciul din tur, scor 3-0.
Barcelona nu va căuta doar o revanșă în fața portughezilor, ci și biletele spre optimile de finală ale UEFA Champions League. O victorie a echipei lui Xavi le-ar asigura catalanilor prezența în primăvara europeană.
În celălalt meci al grupei, Bayern va merge la Kiev, din postura de echipă deja calificată în faza următoare a competiției, pentru meciul contra lui Dinamo. Echipa lui Mircea Lucescu se află pe locul 4 al grupei E, cu un singur punct, iar un rezultat pozitiv cu campioana Germaniei, corelat cu o înfrângere a celor de la Benfica pe Camp Nou, păstrează speranțele pentru calificarea în primăvara Europa League.

Chelsea și Juventus se luptă pentru supremație în Grupa H

Campioana Europei, Chelsea, va primi în această seară vizita celor de la Juventus. În partida din luna septembrie de la Torino, Juve s-a impus cu 1-0, iar acum se află pe prima poziție a grupei H, cu 12 puncte.
Aflată pe locul al doilea, cu 9 puncte, Chelsea are nevoie de un egal pentru a își asigura prezența în optimile de finală, dar trupa lui Thomas Tuchel caută o victorie la mai mult de un gol pentru a o depăși pe Juventus în clasament.
Celălalt meci al grupei se va juca la Malmo, care va primi vizita lui Zenit. Rușii încă mai au șanse matematice la primăvara Champions League, dar au nevoie de două victorii în ultimele două partide, o înfrângere a lui Chelsea în această seară și o victorie în fața campioanei Europei în ultima etapă la cel puțin două goluri.
În urma acestor calcule, cel mai realist obiectiv pentru Zenit este locul pentru accederea în primăvara Europa League, iar o victorie pe terenul lui Malmo va asigura acest lucru. Suedezii au patru înfrângeri în primele patru etape, cu un golaveraj 0-12.
Meciurile serii în UEFA Champions League
  • Dinamo Kiev – Bayern Munchen
  • Villarreal – Manchester United
  • Barcelona – Benfica
  • Chelsea – Juventus
  • Lille – Salzburg
  • Malmo – Zenit
  • Sevilla – Wolfsburg
  • Young Boys – Atalanta
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo