Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi și Mbappe, în istoria Champions League! Ce recorduri au bifat cei doi în meciul cu Brugge

Nicu Savin

Actualizat 07/12/2021 la 22:32 GMT+2

Lionel Messi și Kylian Mbappe au bifat câte o dublă pentru PSG în victoria clară cu Brugge, scor 4-1, iar fiecare dintre cei doi super-jucători au atins câte o bornă care cu greu va fi egalată în viitor.

Lionel Messi of PSG celebrates his goal with Kylian Mbappe of PSG during the UEFA Champions League group A match between Paris Saint-Germain (PSG) and Club Brugge KV at Parc des Princes stadium on December 7, 2021 in Paris, France.

Credit imagine: Getty Images

PSG - Brugge a fost doar un meci de palmares pentru echipa din capitala Franței, dar Mauricio Pochettino nu și-a menajat starurile din echipă. Astfel, Messi și Mbappe au început ca titulari partida de pe Parc de Princes și nu au dezamăgit.
Primul care a ieșit la rampă a fost Mbappe, care a deschis scorul încă din minutul 2, profitând de o respingere greșită a portarului advers. Francezul a reușit dubla în minutul 7, reluând din voleu o pasă ideală a lui Di Maria. Primul gol al lui Mbappe a fost reușita sa cu numărul 30 în Champions League, ceea ce-l transformă în cel mai tânăr jucător din istorie (22 de ani și 252 de zile) care atinge această bornă impresionantă.
Cea de-a doua reușită a francezului l-a plasat într-o altă categorie selectă, aceea a jucătorilor care au izbutit cele mai rapide duble din istoria competiției. Francezul e pe locul doi, marcând golul doi la 6 minute și 23 de secunde de la startul meciului. Pe prima poziție în acest clasament este Rodrygo, care a marcat în 2019 pentru Real Madrid două goluri după numai 6 minute și 13 secunde, într-un duel cu Galatasaray.
Citește și:

Messi, în istoria Champions League

În minutul 38 al partidei de pe Parc de Princes, Messi și-a adus aminte că tocmai a câștigat un nou Balon de Aur și a arătat de ce e în stare. Argentinianul a pătruns nestingherit și l-a executat pe portarul belgienilor cu un șut perfecgt plasat de la marginea careului.
Golul marcat l-a introdus pe Messi direct în istoria Champions League, Club Brugge fiind a 38-a echipă împotriva căreia starul marchează în această competiție. Astfel, argentinianul l-a egalat pe Cristiano Ronaldo, care era singurul jucător care se putea mândri cu atâtea "victime".
În minutul 76 Messi a reușit dubla, din penalty, ajungând astfel la 125 de goluri marcate în Champions League. Argentinianul este totuși departe de eternul său rival, Cristiano Ronaldo, care a marcat de 140 de ori.
De asemenea, Messi a devenit al 2-lea cel mai bun marcator din istoria fotbalului, ajungând la 758 de goluri marcate în carieră, cu unul mai mult decât legendarul Pele. Și aici argentinianul duce o luptă de la distanță cu Ronaldo, portughezul având momentan cu 43 de goluri marcate în plus față de starul lui PSG.
Program etapa 16 Premier League - Eurosport 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo