Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Champions League | Atletico - Man United și Benfica - Ajax, două egaluri spectaculoase

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 24/02/2022 la 00:03 GMT+2

În această seară s-au disputat alte două partide din manșa tur a optimilor de finală din Champions League, ambele încheiate la egalitate. Atletico Madrid a condus-o pe Manchester Unite, dar s-a terminat 1-1, în timp ce Benfica și Ajax au remizat și ele, mult mai spectaculos, scor 2-2.

MADRID, SPAIN - FEBRUARY 23: Joao Felix of Atletico Madrid scores the opening goal during the UEFA Champions League Round Of Sixteen Leg One match between Atletico Madrid and Manchester United at Wanda Metropolitano on February 23, 2022 in Madrid, Spain.

Credit imagine: Getty Images

Atletico Madrid - Manchester United 1-1 | Elanga a egalat pentru "diavoli" în minutul 80, după o pasă ideală a lui Bruno Fernandes. Suedezul a marcat astfel golul cu numărul 500 al celor de la United în Champions League (Cupa Campionilor), echipa de pe Old Trafford fiind prima din Anglia care atinge această bornă.
Benfica - Ajax 2-2 | Roman Yaremchuk a restabilit egalitatea, trimițând mingea în poartă cu capul, după un șut violent în bară a lui Goncalo Ramos.
Benfica - Ajax 1-2 | La numai 3 minute după ce și-a înscris în proprie poartă, Sebastian Haller s-a revanșat și i-a adus pe "lăncieri" în avantaj. Ivorianul a ajuns astfel la cota 11 în această ediție de Champions League.
Benfica - Ajax 1-1 | Lusitanii au restabilit egalitate pe Da Luz în minutul 26. Sebastian Haller și-a marcat în proprie poartă, la capătul unei acțiuni prelungite de atac a Benficăi.
Benfica - Ajax 0-1 | Dusan Tadic a deschis scorul pentru oaspețiîn minutul 18, cu un șut în vinclu din interiorul careului, după o pasă a lui Noussair Mazraoui. Acesta a fost al 10-lea gol al carierei pentru Tadic în Champions League.
Atletico Madrid - Manchester United 1-0 | Joao Felix a deschis scorul pentru madrileni în minutul 7, reluând impecabil cu capul o centrare a lui Renan Lodi. Acesta a fost primul gol al carierei marcat de portughez cu capul în Champions League.
UPDATE / Atletico Madrid - Manchester United, echipele de start:
Atletico - Man United
UPDATE / Ajax - Benfica, echipele de start:

UPDATE / Cristiano Ronaldo a înfruntat-o pe echipa lui Diego Simeone de 35 de ori până în prezent, Atletico Madrid fiind formația împotriva căreia atacantul a jucat de cele mai multe ori în cariera sa. AICI puteți afla care sunt 5 dintre momentele memorabile din cadrul partidelor contra campioanei en-titre din Spania.
Articol inițial scris de Alex Masgras
După ce marți seară, Chelsea s-a impus în fața celor de la Lille, iar Villarreal și Juventus au terminat la egalitate, seara de miercuri ne propune alte două partide interesante: Atletico Madrid-Manchester United și Benfica-Ajax.
Atletico și Manchester United vin după două partide de campionat câștigate în deplasare, în care au marcat multe goluri: echipa lui Diego Simeone a câștigat cu 3-0 partida de la Osasuna, în timp ce United s-a impus pe un teren extrem de dificil al celor de la Leeds, scor 4-2.
Campioana sezonului trecut de La Liga, Atletico are un sezon mult mai dificil. Madrilenii se află pe locul 5 în La Liga, cu 42 de puncte. Echipa lui Diego Simeone a obținut calificarea în optimile UEFA Champions League în ultima etapă din faza grupelor, atunci când a făcut parte dintr-o grupă câștigată la pas de Liverpool, luptându pentru poziția a doua cu FC Porto și AC Milan. Înainte de partidă, Diego Simeone a declarat că întâlnește una dintre cele mai bune echipe din lume, dar va căuta metode prin care va încerca să îi facă să sufere.
De cealaltă parte, Manchester United are și ea un sezon extrem de dificil. Echipa se află în acest moment pe locul 4 în Champions League, cu 46 de puncte, dar problemele din vestiar și rezultatele care fluctuează îi dau mari bătăi interimarului Ralf Rangnick.
United a obținut calificarea în optimi, după ce a terminat pe primul loc grupa din care au mai făcut parte Villarreal, Atalanta și Young Boys. Din cele 11 goluri marcate în cele 6 partide din toamnă, Cristiano Ronaldo a marcat 6 dintre ele, golurile portughezului fiind decisive în întâlnirile cu Villarreal sau Atalanta, în economia calificării.
Cristiano Ronaldo celebrates scoring for Manchester United against Atalanta in the Champions League.
În dubla cu Atletico, cele mai mari speranțe se pun tot în Ronaldo, care are un istoric lung împotriva echipei lui Simeone. În 35 de partide contra lui Atletico, Ronaldo a marcat 25 de goluri și a oferit 9 pase de gol. Singura echipă împotriva căreia acesta a marcat mai multe goluri este Sevilla, reușind să înscrie de 27 de ori.
Ronaldo nu a înscris doar în tricoul lui Real Madrid împotriva echipei lui Simeone. În sezonul 2018/19, Atletico a câștigat cu 2-0 partida tur cu Juventus, dar la Torino, portughezul a obținut aproape de unul singur calificarea, grație unui hattrick.

Ajax se luptă cu Benfica pentru un loc în sferturile UEFA Champions League

Cealaltă partidă a serii va avea loc la Lisabona, acolo unde Benfica va primi vizita celor de la Ajax. Benfica s-a calificat în optimile de finală, după ce a făcut parte dintr-o grupă cu Bayern Munchen, Barcelona și Dinamo Kiev. Bayern a dominat categoric grupa, iar lusitanii s-au luptat pentru locul al doilea cu Barcelona. Din dubla cu catalanii, Benfica a obținut 4 puncte, iar calificarea a venit în ultima etapă, acasă cu Dinamo Kiev. Lusitanii au câștigat partida cu echipa lui Mircea Lucescu, în timp ce Barcelona a pierdut pe terenul lui Bayern.
În campionat, lucrurile nu stau foarte bine pentru Benfica. În ultima etapă, echipa lui Nelson Verissimo a remizat pe terenul ocupantei locului 14, Boavista, iar în acest moment se află pe locul 3, cu 51 de puncte, la o distanță de 6 puncte de Sporting și 12 puncte de liderul Porto.
De cealaltă parte, Ajax are un parcurs foarte bun în Eredivisie. Echipa lui Erik ten Hag are în întrecerea internă o serie de 7 victorii consecutive și se află pe primul loc după 23 de etape, cu 57 de puncte, la 5 puncte de PSV, ocupanta locului 2. A obținut calificarea în optimi, după ce a câștigat toate partidele dintr-o grupă din care mai făceau parte Sporting, Borussia Dortmund și Besiktas.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo