Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

AC Milan – Inter 0-2 | Motivul pentru care "Nerazzurrii" au jucat fără sponsor pe tricou

Dani Morar

Publicat 11/05/2023 la 16:57 GMT+3

AC Milan a fost învinsă de Inter cu scorul de 2-0, în turul semifinalelor Champions League. "Nerazzurrii" au apelat la un gest mai puțin obișnuit la acest nivel și au decis să protesteze față de principlaul sponsor al echipei, jucând fără inscripțiile acestuia pe echipament.

La joie des joueurs de l'Inter, vainqueurs de leur demi-finale aller de C1 contre l'AC Milan

Credit imagine: Imago

AC Milan și Inter s-au duelat pentru a 5-a oară în competițiile europene, oaspeții obținând prima victorie din aceste meciuri. Dzeko și Mkhitaryan au adus victoria Nerazzurrilor, cu două goluri marcate în primele 11 minute ale partidei, șansele la o calificare în finala Champions League crescând enorm.
În ciuda unui contract de 85 de milioane de euro, încheiat în septembrie 2021, Inter a jucat partida fără inscripțiile sponsorului oficial pe echipament. Italienii au ales să protesteze față de Digital Bits, companie care nu a făcut nicio plată către club în acest sezon.
Alessandro Antonello, directorul executiv al clubului, a confirmat că Inter caută un nou sponsor, după ce relațiile cu actualul colaborator s-au răcit. O problemă similară a existat la AS Roma, care a colaborat cu aceeași instituție până în luna aprilie a acestui an, notează AS.com.
Digital Bits este o companie care se ocupă cu alimentarea activelor digitale (cryptomonede, NFT-uri) folosind tehnologia blockchain. În urma acestui scandal, oficialii lui Inter au emis un comunicat, condamnând acțiunile sponsorului.
"Înțelegem criza din sectorul cryptomonedelor, care s-a înrăutățit în a doua jumătate a anului 2022, afectând sponsorul nostru, care nu și-a mai putut îndeplini obligațiile. Vom lua măsurile necesare pentru a ne proteja interesele contractuale și drepturile, astfel că am decis să scoatem logo-ul lor de pe site-ul oficial al clubului, din reclame și de pe echipamentele de joc", a fost comunicatul venit din partea lui Inter.
Citește și:

Stefano Pioli, declarație ridicolă, după AC Milan - Inter

Inter s-a impus în ''Derby de la Madonnina'' prin golurile marcate de Edin Dzeko (8), Henrih Mhitarian (11), dar a avut şansa de a câştiga şi mai clar şi de a tranşa calificarea.
Nerazzurri au avut un început formidabil de meci, cu două goluri în primul sfert de oră şi alte ocazii mari ratate în faţa unei formaţii în degringoladă. La final, Pioli a avut o declarație extrem de neinspirată, care ne aduce aminte de Dan Nistor. Acesta spunea după un 0-6 cu FCSB că: "În afară de cele 6 goluri, nu au avut vreo ocazie".
Pioli a încercat să sublinieze că startul de meci nu a fost dezastruos pentru Milan, dar comicul de situație e unul memorabil.
"Nu au intrat în careul nostru în primele 7 minute", a spus tehnicianul rossonerilor.
Inter a învins-o pe Milan pentru a 3-a oară într-un sezon. Din 1994-1995 nu se mai întâmplase așa ceva.
Manşa secundă se va juca pe Giuseppe Meazza, în data de 16 mai, când Inter va fi echipa gazdă. Ultima echipă italiană care cucerit trofeul Champions League a fost Inter, în 2010. AC Milan, care a cucerit trofeul de şapte ori, a jucat ultima finală în competiţie în 2007.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo