Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Figo și-a ales favoritele din acest sezon al Champions League! Ce a spus despre Real Madrid

Bianca Dumitru

Actualizat 29/03/2023 la 19:03 GMT+3

Luis Figo a comentat în această săptămână lupta din acest sezon pentru trofeul Champions League. Fostul mare fotbalist portughez a dezvăluit că favoritele sale din acest an sunt Manchester City și Bayern Munchen.

Luis Figo

Credit imagine: AFP

Figo, câștigător al unui trofeu al Ligii Campionilor cu Real Madrid, și-a spus punctul de vedere despre cum vede sezonul acesta în Liga Campionilor.
Luis Figo, fostul mare jucător portughez al echipelor Real Madrid și FC Barcelona, a declarat, miercuri, că echipele sale "favorite" pentru a câștiga Liga Campionilor la fotbal în acest sezon sunt Manchester City și Bayern Munchen, dar a recunoscut că și Real Madrid "contează mereu".
"În Champions League trebuie să te bazezi pe Real Madrid, pentru că ea contează mereu, dar favoritele mele sunt Manchester City și Bayern Munchen.
Inter Milano are o situație ceva mai complicată și nivelul meu de favoritism este mai mic", a spus Figo cu ocazia prezentării noii ediții a Campusului Vicente del Bosque, care va avea loc în localitatea Calvia din Mallorca.
Fostul jucător portughez a lăudat personalitatea lui Vicente Del Bosque, pe care l-a avut antrenor în perioada petrecută la Real Madrid.
"Anii de lucru cu el m-au făcut să cunosc o persoană unică. Este un om căruia îi port mare respect și admirație, de care sunt atașat ca prieten și a fost unul dintre oamenii care m-au ajutat cel mai mult în integrarea schimbării de club și de oraș", a adăugat Figo, citat de Agerpres.
Cine va câștiga trofeul Champions League în sezonul 2022/23?
Citește și:

MANCHESTER CITY – BAYERN, ÎNTÂLNIREA GIGANȚILOR ÎN SFERTURILE CHAMPIONS LEAGUE

Manchester City și Bayern Munchen vor sta față în față în sferturile de finală ale UEFA Champions League. Acesta va fi capul de afiș al acestei faze, cei doi giganți întâlnindu-se pentru prima dată într-o partidă oficială din sezonul 2014/15 încoace.
Cele două echipe au avut misiuni diferite în optimi, englezii jucând cu RB Leipzig, un adversar mult mai slab cotat decât PSG, adversara lui Bayern. Manchester City și-a demonstrat din plin forța ofensivă și, după ce a remizat în tur, scor 1-1, a distrus-o pe Leipzig pe Etihad, impunându-se cu un incredibil 7-0.
Bayern nu a avut nici ea emoții în ceea ce privește calificarea, în ciuda faptului că era față în față cu Messi, Neymar și Mbappe. Trio-ul francezilor nu a reușit să străpungă poarta lui Sommer în cele două manșe, iar nemții s-au impus cu 1-0 pe Parc des Princes și cu 2-0 pe teren propriu.
Ultima dată când City și Bayern s-au întâlnit într-un meci oficial a fost în sezonul 2014/15, atunci când au făcut parte din aceeași grupă. Fiecare a câștigat pe teren propriu la diferență minimă, englezii impunându-se cu 3-2, iar nemții cu 1-0.
Manchester City - Bayern va fi primul duel al lui Guardiola cu fosta echipă, de când a părăsit Bavaria. El a întâlnit campioana Germaniei o singură dată în cariera de antrenor, pe vremea când antrena Barcelona. În ediția 2008/09 din Champions League, catalanii lui Pep treceau de nemți în sferturile de finală, în drumul spre câștigarea competiției.
De 10 ori s-au întâlnit cele două echipe în istorie, ultimele dueluri având loc în cadrul unor turnee amicale. 5 victorii are fiecare, niciodată la o diferență mai mare de două goluri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo