Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City poate ajuta campioana Ucrainei! Ce se întâmplă dacă echipa lui Guardiola câștigă Champions League

Dani Morar

Actualizat 21/05/2023 la 18:18 GMT+3

Manchester City va juca în finala Champions League împotriva lui Inter și pornește ca mare favorită. Un eventual succes al echipei antrenate de Pep Guardiola ar putea însemna o mână de ajutor pentru campioana Ucrainei, care se va califica direct în grupe.

Manuel Akanji celebrates with Erling Haaland of Manchester City after an own goal by Eder Militao of Real Madrid (not pictured) Manchester City's third goal during the UEFA Champions League semi-final second leg match between Manchester City FC and Real M

Credit imagine: Getty Images

Manchester City și Inter vor disputa finala Champions League, pe 10 iunie, la Istanbul. Echipa antrenată de Pep Guardiola e mare favorită, având o cotă de doar 1,42, față de 7,50, cât le-au oferit casele de pariuri italienilor.
"Cetățenii" au câștigat deja titlul în Premier League, după ce Arsenal a pășit greșit pe terenul lui Nottingham și au locul asigurat în grupele Ligii și pentru sezonul viitor, indiferrent de ce se întâmplă în finală.
În cazul în care City se impunea în finală, dar încheia campionatul în afara top 4, atunci 5 echipe din Anglia ar fi mers în cea mai prestigioasă inter-cluburi. Nu este cazul însă, iar Liverpool este aproape sigur echipa care merge în Europa League, Arsenal, Newcastle și Manchester United fiind celelalte calificate.
Astfel, dacă Manchester City câștigă finala cu Inter, principala beneficiară de pe urma acestui succes ar fi campioana Ucrainei. Această țară ocupă locul 12 în clasamentul coeficienților și ar trebui să trimită două echipe în prelimianrii, în mod normal, dar dacă englezii ridică trofeul, atunci vor avea un loc asigurat în grupe, conform sport.ro.
Cu 3 etape înainte de final, Șahtior, Dnipro și Zorya încă speră la titlu, ultima având cele mai mici șanse. Șahtior a acumulat 66 de puncte în 27 de etape, fiind urmată de Dnipro, cu 64, și Zorya, cu 61.
Citește și:

Inter are emoții pentru prezența în Champions League

Inter trebuie să câștige finala cu City pentru a fi sigură de prezența în Champions League. Situația în Serie A este destul de complicată, deși Nerazzurrii sunt favoriți chiar la locul 3.
Lukaku și compania au de jucat împotriva campioanei Napoli, acasă cu Atalanta și în deplasare cu Fiorentina, având 2 puncte avans și un meci mai puțin decât AC Milan, ocupanta locului 5.
În cazul în care Inter încheie în afara top 4, dar reușește să-și adjudece trofeul Ligii, atunci Italia ar avea 5 echipe în sezonul viitor de UCL. Inter are 3 trofee în competiția supremă și caută cel de-al 4-lea succes.
Manchester City și Inter nu s-au întâlnit niciodată într-un meci oficial, iar singurele meciuri directe au avut loc în 2010 și 2011, în amicale. Fiecare a câștigat o dată cu 3-0, iar balanța se va înclina în favoarea uneia dintre ele chiar pe 10 iunie.
Finala Champions League dintre Manchester City și Inter va avea loc pe 10 iunie, iar toate informațiile legate de acest meci vor putea fi găsite pe site-ul Eurosport.ro și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol