Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roger Schmidt și-a lăudat fotbaliștii după ce Benfica a câștigat grupa H din Champions League

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 03/11/2022 la 09:59 GMT+2

Antrenorul german de pe banca Benficăi a avut numai cuvinte de laudă asupra elevilor săi în urma meciului foarte bun făcut în deplasarea de la Maccabi Haifa. Grație victoriei cu 6-1, portughezii au terminat pe primul loc în grupa H, peste PSG.

Roger Schmidt wird Trainer bei Benfica Lissabon

Credit imagine: SID

Articol scris de Tibi Munteanu
Benfica Lisabona s-a impus aseară pe terenul celor de la Maccabi Haifa la scor mai degrabă întâlnit în tenis decât în fotbal, 6-1 și a terminat pe prima poziție în grupa H, peste Paris Saint-Germain, Juventus și Maccabi. Portughezii au terminat la egalitate de puncte cu PSG, astfel că primul criteriu de departajare a fost cel al meciurilor directe, însă cum în ambele manșe s-a terminat 1-1, s-a trecut la criteriul golaverajului. Pentru că parizienii s-au impus cu 2-1 cu Juventus, au terminat grupa cu 16 goluri marcate și 7 primite, însă și Benfica, datorită scorului înregistrat aseară, a terminat cu exact același golaveraj, 16 cu 7.
Situația care nu se prea întâmpină în fotbal s-a clarificat aplicând următorul criteriu și anume cel al golurilor marcate în deplasare, iar portughezii au avut la acest capitol câștig de cauză, pentru că au înscris de 9 ori, spre deosebire de campioana Franței, care a marcat de doar 6 ori în deplasare, diferența fiind făcută în duelurile de pe Sammy Ofer Stadium din Haifa, unde PSG a câștigat cu 3-1.

Antrenorul Benficăi și-a lăudat jucătorii

La finalul partidei din Israel, Roger Schmidt a avut doar cuvinte de laudă la adresa fotbaliștilor echipei sale, însă a făcut public și faptul că le-a transmis că pe final de partidă ar mai avea nevoie de un gol. Reușita cu numărul 6 a venit în al 2-lea minut de prelungiri, astfel că Benfica a reușit o performanță senzațională, să încheie grupa pe primul loc cu 14 puncte acumulate, fără înfrângere.
De asemenea, victoria de ieri cu 6-1 a fost cea mai mare din istoria clubului în Champions League, iar Roger Schmidt este primul antrenor care reușește să câștige grupa cu Benfica de la sezonul 2011/12, de când Jorge Jesus era pe banca "vulturilor".
"I-am felicitat pe băieți și le-am aratat respectul meu pentru ceea ce au făcut astăzi și la fel ca anul trecut, am terminat faza grupelor la un nivel foarte înalt și am vrut să credem că o putem face din nou astăzi. Am crezut că putem termina cu mai multe puncte decât PSG, dar am câștigat amândouă echipele. Jucătorii merită asta. Este o mare realizare pentru ei.
Obiectivul de astăzi a fost să câștigăm, nu a fost să câștigăm la o diferență cât mai mare de goluri, pentru că respectăm adversarul și știam că nu e o misiune ușoară să ne confruntăm cu Maccabi Haifa. În repriza a doua, am avut multe momente bune și am împins jocul înspre poarta lor.
Bineînțeles că știau înainte de meci ce pot face cu diferența de goluri și am dat totul în ultimele minute de joc pentru a marca cel de-al 6-lea gol.
Goncalo Ramos are o problemă cu glezna și Aursnes are o durere la nivelul coapsei, iar pentru că nu am vrut să riscăm nimic, i-am schimbat în minutul 32.
"Am avut o fază a grupelor bună, dar trebuie să rămânem umili și să respectăm toate celelalte cluburi care au foarte multă calitate și sunt în etapa următoare. Am încercat și am făcut tot posibilul. Am câștigat multă încredere în această etapă și suntem fericiți de această realizare. Acum trebuie să ne gândim la meciul de duminică, pentru campionat”, a declarat Roger Schmidt.
Citește și:

Benfica își află luni adversara din optimi

Tragerea la sorți pentru optimile de finală ale UEFA Champions League va avea loc la Nyon, luni, de la ora 13 (ora României), iar Benfica, pentru că a terminat grupa H pe prima poziție se va afla în urna capilor de serie, spre deosebire de Paris Saint-Germain.
Urnele pentru stabilirea duelurilor din luna februarie 2023 sunt acestea:
Capi de serie
  • Bayern Munchen
  • Benfica
  • Chelsea
  • Manchester City
  • Napoli
  • FC Porto
  • Real Madrid
  • Tottenham
Non-capi de serie
  • Club Brugge
  • Borussia Dortmund
  • Eintracht Frankfurt
  • Inter Milan
  • RB Leipzig
  • Liverpool
  • AC Milan
  • Paris Saint-Germain
Echipele care s-au confruntat în faza grupelor nu vor putea pica între ele și, de asemenea, în faza optimilor nu se pot confrunta echipe care provin din aceeași țară, astfel că, spre exemplu, Bayern le poate întâlni doar pe Club Brugge, Liverpool, AC Milan sau PSG.
Partidele din tur sunt programate pentru 14/15 și 21/22 februarie, iar cele din manșa secundă pentru 7/8 și 14/15 martie 2023, urmând ca pe 17 martie să aibă loc o nouă tragere la sorți, cea finală din cadrul acestui sezon.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo