Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Stefano Pioli nu dezarmează, după ce AC Milan a pierdut turul cu Inter din semifinalele UCL: "Îmi cunosc echipa"

Nicu Savin

Publicat 11/05/2023 la 01:06 GMT+3

Stefano Pioli este dezamăgit de înfrângerea lui AC Milan în fața Interului, scor 0-2, în prima manșă din semifinalele Champions League. Totuși, antrenorul "rossonerilor" este încrezător că echipa sa poate răsturna soarta calificării în meciul de peste o săptămână, iar repriza secundă de azi poate fi dădătoare de speranțe.

Stefano Pioli in conferenza stampa alla vigilia di Milan-Inter - Champions League 2022-23

Credit imagine: Eurosport

AC Milan este la un pas să fie eliminată din Champions League chiar de marea rivală Inter, după ce a pierdut turul semifinalelor, scor 0-2. "Derby della Madonnina" s-a mutat în Europa, iar campioana Italiei din sezonul trecut parcă a fost copleșită de un asemenea meci, începând catastrofal partida în care a fost gazdă.
Edin Dzeko (min.8) și Henrikh Mkhitaryan (min.11) au marcat pentru Inter în prima parte a meciului, iar diferența putea fi mai mare până la pauză și numai intervențiile lui Maignan sau imprecizia atacanților lui Simone Inzaghi au păstrat tabela intactă. Milan a avut noroc și cu VAR, care a intervenit și a anulat un penalty dictat pentru Inter în primă fază.
Repriza a doua a fost mult mai echilibrată, dar Milan nu a reușit să găsească drumul spre plasă și are de surmontat un handicap de două goluri în manșa retur. Calificarea nu e jucată, lucru subliniat și de Simone Inzaghi, dar e clar că Milan trebuie să facă un meci perfect peste o săptămână pentru a putea spera că va merge la Istanbul.

Stefano Pioli, convins că AC Milan poate întoarce dubla cu Inter din semifinalele Champions League

Stefano Pioli a admis că echipa sa nu a intrat deloc bine în meci, dar nu face o tragedie din acest eșec. Antrenorul "rossonerilor" este convins că soarta dublei poate fi schimbată la retur, subliniind că știe ce pot jucătorii săi, care nu sunt cu nimic mai prejos decât cei de la Inter.
"Cu siguranță nu am început așa cum ar fi trebuit și așa cum ne-am pregătit pentru acest meci. Chiar dacă Inter a marcat dintr-o fază fixă, e clar că s-au descurcat mai bine în prima repriză, au ajuns înaintea noastră pe mingi secunde, au fost mai buni la dueluri. În repriza secundă regretul este pentru un gol pe care l-am fi meritat, va trebui să plecăm de la acest lucru în manșa retur.
Îmi cunosc echipa, îmi cunosc jucătorii. Știu că Inter sunt foarte puternici, dar nu suntem cu nimic mai prejos. Va fi o noapte grea din punct de vedere mental pentru ambele echipe și avem posibilitatea de a îndrepta acest rezultat. Este greu, nu va fi o plimbare sau un joc ușor, știm asta. Vom încerca să înscriem goluri, să preluăm conducerea, trebuie doar să credem în asta și să jucăm mai bine decât în ​​această seară, mai ales decât în prima repriză.", a spus Pioli, citat de Gazzetta dello Sport.
Returul dintre Inter și AC Milan va avea loc pe 16 mai, tot pe legendara arenă Giuseppe Meazza. Până la acel meci, ambele echipe au meciuri importante în Serie A, deoarece niciuna dintre ele nu este sigură de locul în grupele Champions League în sezonul următor. Inter o va întâlni acasă pe Sassuolo, în timp ce AC Milan se va deplasa la Spezia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo