Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ancelotti, două anunțuri importante în vederea finalei Champions League dinte Real Madrid și Borussia Dortmund

Nicu Savin

Publicat 10/05/2024 la 19:04 GMT+3

Carlo Ancelotti a susținut azi conferința de presă premergătoare partidei dintre Granada și Real Madrid, iar antrenorul "galacticilor" le-a dat o veste proastă fanilor, anunțând că accidentarea lui Tchouameni e serioasă și francezul ar putea rata finala Champions League. În același timp, "Don Carlo" a spus că se va mai gândi pe cine va folosi în poartă la marele meci de pe Wembley.

Carlo Ancelotti en el Manchester City-Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid a avut o săptămână magică, în care a devenit matematic campioană în Spania și s-a calificat în marea finală Champions League, unde va da piept cu Borussia Dortmund, pe Wembley. Până la meciul de pe 1 iunie, madrilenii mai au de jucat 4 meciuri în campionat, care vor fi folosite ca pregătire pentru ultimul act al competiției supreme din fotbalul continental.
Realul va juca sâmbătă pe terenul Granadei, iar Ancelotti a dezvăluit că atât la acel meci, cât și la următoarele 3, va odihni cea mai mare parte a jucătorilor importanți și le va da minute celor care au evoluat mai puțin. În perspectiva finalei Champions League, italianul le-a dat o veste proastă fanilor, recunoscând că Tchouameni s-a accidentat serios în returul cu Bayern și nu se știe dacă va fi apt de joc pe Wembley.
"Avem îndoieli că Tchouameni poate juca în finală. Acum vom încerca tot posibilul ca să se poată recupera bine. Militao va juca aceste jocuri pentru că are nevoie de minute, iar restul fundașilor centrali, Rudiger și Nacho, se vor mai roti puțin.", a spus Ancelotti.

Carlo Ancelotti a dat de înțeles că Thibaut Courtois ar putea fi titular la Real Madrid în finala Champions League

Imediat după calificarea în ultimul act din UCL, în presa din Spania a apărut o dezbatere privind omul care ar trebui să fie în poarta Realului pe 1 iunie. Lunin a pus umărul la parcursul excelent al madrilenilor și chiar a fost decisiv în sfertul cu City, la loteria penalty-urilor și nu numai, însă faptul că Thibaut Courtois și-a revenit mai repede decât era de așteptat după accidentarea gravă din toamna trecută îl pune în dilemă pe Ancelotti.
Iker Casillas a fost unul dintre numele mari care s-au pronunțat pe acest subiect, iar legenda Realului a spus că în viziunea sa nu ar trebui să fie niciun dubiu și că Lunin merită să joace finala. Ancelotti a subliniat că respectă opinia lui Casillas, dar că nu e nici pe departe hotărât pe cine va trimite între buturi, lăsând loc pentru posibilitatea de a merge pe mâna lui Courtois.
"Courtois va juca în meciurile următoare, așa cum va juca și Militao. Au nevoie de minute. Trebuie să țin cont și de jucătorii care au jucat mai puțin și au contribuit foarte mult în trecut. Aici vorbesc despre Kepa, mai ales că a fost util pe bancă, ajutându-și colegii. Merită să joace măcar un meci. Lunin trebuie să fie pregătit să joace. În aceste jocuri trebuie să-i evaluez.
Cred că ceea ce spune o legendă a noastră precum Iker este respectabil. Am multă afecțiune pentru el, ca toți fanii lui Real Madrid. După aceea, nu vreau să intru în această dezbatere pentru că am o lună să mă gândesc la asta. Nu m-am gândit deocamdată", a adăugat Ancelotti.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo