Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Atletico, ridiculizată de presa din Scoția înainte de meciul cu Celtic din Liga Campionilor: "Patetico Madrid"

Andrei Nicolae

Actualizat 24/10/2023 la 22:27 GMT+3

Atletico Madrid o întâlnește miercuri seara în cea de-a treia etapă din Liga Campionilor pe Celtic pe Celtic Park, o arenă ce le aduce amintiri plăcute ibericilor. Presa din Scoția nu a uitat însă de un duel dintre cele două formații din 1974 din semifinalele Ligii Campionilor, atunci Cupa Campionilor Europeni, astfel că au taxat dur trupa rojiblanco.

Los jugadores del Atlético de Madrid reclaman a Iglesias Villanueva una falta en el gol del Cádiz.

Credit imagine: Getty Images

Atletico Madrid și Celtic Glasgow se întâlnesc miercuri seara într-o partidă cu o semnificație istorică incredibil de mare. Tot cele două dădeau piept și în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, în prezent Liga Campionilor, în 1974, iar formația rojiblanco mergea mai departe după un 2-0 la general.
Partida care le-a rămas întipărită în minte scoțienilor a fost meciul tur, care a avut loc pe Celtic Park. Duelul care în prezent este supranumit "bătălia de la Glasgow" nu s-a soldat cu o înfrângere, meciul încheiându-se 0-0, însă un alt aspect a contat pentru britanici.
Jucătorii lui Atletico au jucat extrem de dur și au primit nu mai puțin de trei cartonașe roșii într-o singură repriză, iar scoțienii nu au simpatizat deloc cu stilul de joc al adversarilor lor. În retur, madrilenii au reușit să se impună cu 2-0 și s-au calificat în finală, unde au pierdut în fața lui Bayern.
Citește și:

Atletico Madrid vrea să rememoreze partida de la Glasgow, însă presa din Scoția o ironizează

Odată cu revenirea pe Celtic Park, cei de la Atletico Madrid au vrut să rememoreze acel meci din 1974 și au creat un un nou design pentru tricouri, care aduce aminte de echipamentele purtate în acel meci de acum 49 de ani. Mai mult decât atât, doi jucători prezenți în acea echipă a formației rojiblanco vor fi prezenți și ei acum la Glasgow, pentru a urmări partida din grupele Ligii.
Toate aceste detalii au făcut jurnaliștii din Scoția să ia atitudine și să ironizeze echipa din capitala Spaniei, iar pe una dintre paginile ziarului Daily Record a apărut o imagine din acel meci cin 1974, cu titlul "Patetico Madrid".
Mai mult decât atât, aceștia au comentat în interiorul articolului "Este de prost gust să porți acel tricou, probabil au uitat ce s-a întâmplat în 1974. A fost incendiar. Celtic a fost provocată de spanioli prin dezvăluirea că echipa va purta un tricou special pentru a comemora 'eroii' care au suferit trei eliminări în acel meci rușinos", au scris scoțienii, citați de Marca.
Duelul dintre Celtic și Atletico Madrid are loc miercuri seara, de la ora 22:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo