Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Catalanii s-au enervat degeaba! Kovacs a luat note de trecere în marile publicații internaționale

Nicu Savin

Publicat 17/04/2024 la 13:31 GMT+3

Istvan Kovacs a fost luat la țintă de toată suflarea Barcelonei, inclusiv de presa apropiată de clubul blaugrana, după ce a fost la centru în partida pierdută acasă cu PSG, scor 1-4, în returul sferturilor Champions League. În ciuda criticilor dure ale catalanilor, prestația lui Kovacs nu a fost atât de slabă, iar asta reiese din notele primite de român în marile publicații internaționale.

Istvan Kovacs

Credit imagine: Getty Images

Istvan Kovacs a arbitrat aseară partida dintre Barcelona și PSG, câștigată de francezi cu 4-1, rezultat care a consfințit calificarea echipei lui Luis Enrique în semifinalele Champions League. Românul a avut un meci foarte complicat și a trebuit să ia câteva decizii radicale, care au influențat desfășurarea ostilităților pe teren.
În primul rând l-a eliminat pe Araujo încă din minutul 29, după ce uruguayanul l-a faultat în calitate de ultim apărător pe Barcola. Acel moment a fost punctul de cotitură al partidei, iar catalanii s-au considerat total nedreptățiți. La foinalul meciului, Xavi a avut un discurs dur la adresa centralului, iar unii specialiști din Spania au fost de părere că românul a greșit flagrant.
Presa apropiată de clubul catalan i-a reproșat lui Kovacs și un penalty nedat pentru Barcelona. În Spania e ceva obișnuit ca marile publicații să nu fie pe aceeași lungime de undă în astfel de situații, iar presa mai apropiată de Real Madrid (Marca și AS) a scris că arbitrul român a judecat corect toate fazele importante.

Istvan Kovacs a luat note de trecere în L'Equipe și Gazeetta dello Sport, după Barcelona - PSG

Dacă jurnaliștii catalani l-au criticat dur pe Kovacs, renumita publicație L'Equipe i-a acordat nota 7, una foarte bună. Evident, și francezii pot fi acuzați de subiectivism, fiind vorba de PSG, însă experții ziarului francez reușesc de cele mai multe ori să fie imparțiali, prestigiul fiind mai important pentru ei.
De exemplu, după meciul tur nu s-au sfiit să-l facă praf pe Kylian Mbappe, lucru care i s-a întâmplat starului francez și după anumite meciuri de la echipa națională. Singurul aspect negativ scos în evidență în privința lui Istvan Kovacs a fost că acesta l-a eliminat prea ușor pe secundul lui Xavi.
"Ce poți să-i reproșezi? A fost faultul lui Araujo asupra lui Barcola și implicit cartonaș roșu, a fost faultul lui Cancelo asupra lui Dembele în careu, deci penalty. Și a avut dreptate să-l elimine pe Xavi pentru gestul său nepotrivit, deși ar fi putut evita să-l elimine apoi secundul lui", au scris francezii de la L'Equipe.
În presa din toate țările neutre, Kovacs a primit de asemenea note de trecere. Italienii de la Gazzetta dello Sport l-au notat cu 6, considerând că a luat deciziile corecte în toate momentele de importanță capitală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo