Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luis Enrique, luat peste picior în Franța, după PSG - Barcelona 2-3: "Spunem că e un geniu... El e Kinder Surprise"

Nicu Savin

Publicat 11/04/2024 la 10:17 GMT+3

Luis Enrique a fost criticat aspru în Franța, după ce PSG a pierdut acasă cu Barcelona, scor 2-3, în prima manșă a sferturilor de finală din Champions League. Antrenorul parizienilor a fost pus la zid pentru tactica aleasă, fiindu-i reproșat faptul că mereu încearcă să surprindă și folosește unii jucători pe poziții pe care nu dau randamentul maxim.

Luis Enrique post-Barcelona

Credit imagine: Eurosport

PSG este la un pas să rateze încă o dată principalul obiectiv, acela de a câștiga Champions League. Aseară, parizienii au pierdut acasă manșa tur din sferturi, 2-3 cu Barcelona, și au nevoie de o evoluție mult mai bună peste o săptămână pentru a avansa în semifinale.
Mbappe a jucat sub nivelul său obișnuit, iar Donnarumma a fost scos "țap ispășitor" de specialiștii din Franța, dar nici Luis Enrique nu a scăpat de critici. Daniel Riolo, cel mai cunoscut jurnalist de la RMC Sport, l-a taxat aspur pe managerul campioanei Franței, subliniind că acesta s-a complicat prea mult cu tactica aleasă.

Luis Enrique, criticat vehement în Franța, după PSG - Barcelona 2-3

Riolo l-a luat peste picior pe Luis Enrique, numindu-l "Kinder Surprize", pentru că mereu încearcă să-și surprindă adversarii, folosind unii jucători pe posturi cu care nu sunt familiarizați, iar asta duce deseori la prestații mediocre.
"Nu am înțeles nimic din11-le lui Luis Enrique. În Spania au aceeași părere ca mine, nimeni nu a înțeles nimic. Poate că aici continuăm să spunem că avem un geniu la conducerea clubului. Cum poți adăuga intensitate când ai jucători care nu evoluează chiar în poziţia lor? Până şi ei sunt surprinşi!
Luis Enrique oferă surprize... e Kinder Surprise! Nu este Géo Trouvetou (n.r. un personaj din Walt Disney, cunoscut ca inventator), este Kinder Surprise! În fiecare zi deschide un ou și descoperă cum urmează să joace... Jucătorii sunt surprinși.Poate cineva sa-mi explice pentru ce face asta? De sase luni intreb ce este asta! Când a funcționat? Xavi joaca un 4-3-3 de bază, foarte simplu, cu fiecare tip la locul lui. Luis Enrique schimbă totul.A decis să joace cu Vitinha ca număr 6, deși știm foarte bine că el joacă mai bine mai avansat, mai aproape de Mbappe.Nu este 6 în această echipă.Dacă il pui pe Vitinha număr 6 nu mai ai mijlocaș ofensiv. Spun asta de șase luni. Jucătorii nu sunt la maxim. Lui Mbappe îi place să joace cu un 9 alături, poți să-l pui în cea mai bună poziție a lui? E bun cu un 9 lângă el!", a spus Riolo la RMC Sport.
După meciul de aseară, Luis Enrique a spus că-și însușește criticile pentru rezultat, dar și-a manifestat convingerea că PSG încă mai are șanse la calificare. Atuul parizienilor e că pot pregăti în liniște returul, pentru că nu vor juca în Ligue 1 la finalul săptămânii, în timp ce Barcelona va consuma ceva energie în duelul din deplasare cu Cadiz, în care cele 3 puncte sunt cruciale pentru catalani, dacă mai vor să o țină în șah pe Real Madrid în lupta pentru titlul din La Liga.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo