Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Săptămână magică în Champions League! O singură dată în istorie s-a mai întâmplat așa ceva

Nicu Savin

Actualizat 11/04/2024 la 08:55 GMT+3

În această săptămână au avut loc partidele tur din sferturile de finală din Champions League. Toate cele 4 meciuri au fost agreabile și în total s-au marcat 18 goluri, ceea ce s-a mai întâmplat o singură dată, în sezonul 2010-2011.

PSG-Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Meciurile din Champions League reprezintă definiția spectacolului în fotbalul european, iar primele meciuri din sferturile de finală ale actualei ediții au fost cea mai bună dovadă. Pentru prima dată după mulți ani, doar echipe din top 5 campionate au ajuns în ultimele 8, iar acestea le-au oferit două seri de neuitat fanilor din întreaga lume.
De departe, cel mai intens meci a fost cel dintre Real Madrid și Manchester City, terminat la egalitate, scor 3-3, dar nici Arsenal - Bayern (2-2), PSG - Barcelona (2-3) și Atletico Madrid - Borussia Dortmund (2-1) nu au fost cu mult mai prejos.
Toate cele 8 echipe au marcat cel puțin un gol și, așa cum se vede din rezultate, toate cele 4 duble manșe sunt deschise oricărui deznodământ. În total, s-au marcat 18 golui în cele 4 partide din această săptămână, ceea ce s-a mai întâmplat o singură dată în istoria Champions League într-o manșă tur a sferturilor de finală.

Săptămână de vis în Champions League: 18 goluri în 4 meciuri agreabile

În sezonul 2010-2011, în cele 4 partide tur din sferturi s-au înscrie tot 18 goluri: Real Madrid - Tottenham 5-0, Chelsea - Man United 0-1, Barcelona - Șahtior Donetsk 6-1 și Inter - Schalke 2-5.
Recordul pentru cele mai multe goluri înscrise în sferturi a fost setat în 2020, când în această fază a competiției s-a jucat într-o singur manșă, din cauza pandemiei de Covid. Meciul de referință de atunci a fost acel Bayern - Barcelona 8-2. Celelalte rezultate au fost RB Leipzig - Atletico Madrid 2-1, PSG - Atalanta 2-1 și Lyon - Manchester City 3-1.
Având în vedere ce s-a întâmplat în această săptămână, spectacolul va fi cu siguranță la el acasă și la meciurile retur, programate săptămâna viitoare, dar și în continuare, până la finalul competiției. Învingătoarea dintre Real și City se va duela în semifinale cu cea dintre Bayern și Arsenal, iar cine va merge mai departe din dubla Atletico Madrid - Borussia Dortmund va juca pentru un loc în ultimul act cu Barcelona sau PSG.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo