Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi, încrezător înainte de dubla cu PSG din sferturile Champions League! "Avem istoria de partea noastră"

Bianca Dumitru

Actualizat 16/03/2024 la 17:50 GMT+2

Barcelona se pregătește pentru derby-ul cu Atletico Madrid, meciul contând pentru a 29-a etapă din La Liga fiind programat duminică seară, de la ora 22:00. Înaintea partidei, Xavi a vorbit la conferința de presă, printre altele, despre dubla cu PSG din sferturile de finală ale Champions League.

Xavi Hernández en la rueda de prensa previa al Barcelona-Nápoles.

Credit imagine: Getty Images

Barcelona o va înfrunta duminică seară, de la ora 22:00, în deplasare, pe Atletico Madrid, într-un meci contând pentru a 29-a etapă din La Liga. Cele două echipe sunt vecine de clasament, fiind despărțite de doar 6 puncte în acest moment, catalanii fiind pe locul 3, iar echipa lui Diego Simeone pe locul 4.
Înaintea duelului cu Atletico, Xavi a susținut o conferință de presă în care a abordat, printre altele, subiectul sferturilor de finală ale Champions League, fază a competiției în care Barcelona va da peste PSG.
Antrenorul s-a arătat încrezător înaintea dublei cu campioana Franței, spunând că echipa sa are de partea ei istoria, catalanii având 5 trofee cucerite de-a lungul timpului, pe când PSG nu s-a impus niciodată în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent.
"Știm că, probabil, cei de la PSG sunt favoriți în această dublă manșă datorită transferurilor importante pe care le-au făcut... Trebuie să ne amintim că avem istoria de partea noastră și de toate trofeele Champions League pe care le-am obținut. Sunt sigur că putem concura, vom da tot ce e mai bun", a declarat Xavi.
Citește și:

Xavi, încrezător înaintea dublei cu PSG din sferturile Champions League

Comentând rezultatul tragerii la sorți de ieri, Xavi a vorbit și despre Luis Enrique, antrenor sub comanda căruia s-a aflat în sezonul 2014/15, când catalanii au reușit "tripla" (La Liga - Cupa Regelui - Champions League) pentru a doua oară în istorie.
Actualul tehnician al Barcelonei a subliniat că îl cunoaște foarte bine pe Luis Enrique, dând de înțeles că nu va putea fi surprins prea mult de modul în care o va pregăti pe PSG pentru dubla cu echipa blaugrana:
"Este unul dintre cei mai complicați rivali cu care ne-am putea confrunta. Îl cunosc foarte bine pe Luis Enrique, personalul său și o parte din echipă. Avem speranța că vom face un sfert de finală bun. Este timpul să visăm și să arătăm că putem concura împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din Europa", a adăugat Xavi.
Duelurile dintre Barcelona și PSG sunt programate pe 10 aprilie, în Franța, și pe 16 aprilie, în Spania. Învingătoarea dublei va juca pentru un loc în finală cu echipa care va trece mai departe din sfertul Atletico Madrid - Borussia Dortmund.
Cine câștigă trofeul UEFA Champions League în 2023/2024?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo