Franța a câștigat Liga Națiunilor după ce a învins-o în finală pe Spania, cu scorul de 2-1. Oyarzabal a deschis scorul, Benzema a restabilit egalitatea, iar Mbappe a marcat golul victoriei francezilor, după o fază controversată.
Fotbalistul legitimat la PSG a plecat de la limita offside-ului și l-a învins pe Unai Simon. Golul a fost validat după consultarea VAR, însă reluările i-au determinat pe spanioli să reacționeze dur.
De exemplu, Eduardo Garcia, prezentator la Onda Cero, a susținut: "Faptul că acest gol nu a fost anulat este una dintre cele mai mari rușini din istoria VAR. E cea mai mare eroare de când există VAR. E un offside care trebuia semnalizat de asistent, nu de VAR".
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Șoc în Portugalia! Ronaldo, la baraj după un gol în ultimele minute! Rezultatele serii în Europa
14/11/2021 LA 21:44

Ce i-a spus arbitrul lui Eric Garcia

Arbitrul finalei Ligii Națiunilor a fost englezul Anthony Taylor, ajutat din camera VAR de britanicii Stuart Attwell, Chris Kavanagh, Lee Betts și de olandezul Pol van Boekel.
După meci, Eric Garcia a dezvăluit ce i-a spus centralul după ce a validat golul francezilor: "A fost offside clar! Arbitrul mi-a spus că am încercat să joc mingea. Ce ar fi trebuit să fac? Să mă dau la o parte și să-l las să alerge? Se pare că ăsta este regulamentul", a mărturisit fundașul spaniol.
Despre regulamentul privind offside-ul a vorbit și Ion Crăciunescu, care a explicat la Digi Sport de ce nu a fost anulată reușita lui Mbappe.
"Ca să înțeleagă toată lumea și să nu mai fie confuzie, una este când vine mingea dintr-un adversar și nu ia în calcul, alta este să vină mingea de la un adversar și eu să încerc să joc mingea, să o degajez, dar nu reușesc și o lovesc foarte puțin. Nu s-a semnalizat offside la Mbappe pentru că devine offside numai dacă ar obține un avantaj. El a obținut un avantaj numai după ce adversarul a jucat mingea.
Nu contează dacă fundașul atinge sau joacă mingea. Nu scrie nicăieri la regulament că trebuie să aibă fundașul mingea sub control pentru a nu fi offside. A vrut să joace mingea, e clar, a fost greșeala lui. Nu se mai ia în calcul primul moment, când a plecat mingea. Asta e regula, n-ai ce să faci", a spus Crăciunescu.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Spectacol total la Paris! Franța și Belgia, calificate la turneul final! Rezultatele zilei în Europa
13/11/2021 LA 14:48
Liga
Casillas a spus tot! Ce echipă din Spania are șanse la trofeul UCL și cum va fi în Qatar
12/11/2021 LA 13:29