Gică Hagi a oferit o reacție "la cald" aseară, la finalul meciului de la Oslo. "Regele" a răbufnit, spunând că declarațiile pesimiste - precum cea a lui Rădoi - n-ar trebui să existe în vestiarul echipei naționale.
Întrebat din nou, în această dimineață, despre prestația "tricolorilor" împotriva Norvegiei, fostul mare decar al "Generației de Aur" a recunoscut că l-ar întreba un singur lucru pe Rădoi. "Regele" nu înțelege de ce selecționerul n-a continuat să folosească sistemul cu care a ajuns până în semifinalele Campionatului European de tineret, alături de România U21.
La vremea respectivă, Rădoi se baza pe o formulă de joc 4-2-3-1. În schimb, acum folosește un sistem 4-3-3.
Liga Națiunilor UEFA
Keșeru, despre forma naționalei României + cum vede o eventuală schimbare a lui Iordănescu
24/09/2022 LA 17:10
"Eu i-aș pune o întrebare lui Mirel, atât: De ce nu continui cu sistemul care te-a făcut mare? Cu acel sistem ai avut succes. De ce l-ai schimbat?
Când tu mergi pe un sistem, l-ai făcut bine, l-ai antrenat, de ce îl schimbi? Eu mă așteptam să continue cu sistemul care era. Cu alți jucători, cu jucători cu experiență, care să ducă presiunea. Pe cei tineri trebuie să știi cum și când să-i bagi.", a spus Gică Hagi, pentru Pro X.

Norvegia - România 4-0 | Gică Hagi, verdict dur după înfrângerea de la Oslo: "Cine nu e optimist să plece de la națională!"

Aseară, Hagi spunea că naționala noastră trebuie clădită cu optimism, indiferent de dificultățile apărute în cale. "Regele" a dezvăluit că a fost speriat de doza de pesimism din vestiarul "tricolorilor":
"De cine nu e optimist ar fi bine să ne despărțim! Înainte, tot ce însemna echipa națională era plin de optimism, așa vin rezultatele. În momentul de față, pe mine m-a speriat, eu sunt foarte optimist, cred că putem avea succes. Nu cred, sunt convins că putem. Asta trebuie să le transmitem acestor copii. Ei au nevoie de cineva în spatele lor care să-i conducă. Nu mă refer doar la o persoană, ci la toți care sunt în jurul lor.
Asta e realitatea, nu trebuie să ne fie rușine. Nu putem spune că fotbalul românesc nu mai are nimic, trebuie să analizăm momentul, să vedem unde ne aflăm, dar să rămânem optimiști, succesul se construiește. Trebuie să vedem cum îl putem construi, altfel va fi și mai greu. Trebuie să construim, succesul înseamnă mentalitate, dar trebuie timp, îți trebuie ani, îți trebuie selecție.", a declarat Gică Hagi, pentru Digisport.
După 3 etape, România se află pe locul 3 în grupa din Liga Națiunilor, cu 4 puncte acumulate. Pentru "tricolori" urmează partida de miercuri (ora 21:45) de pe teren propriu, împotriva Austriei.

Clasamentul din Liga Națiunilor:

  • 1. Austria 6p
  • 2. Norvegia 6p
  • 3. România 4p
  • 4. Irlanda de Nord 1p
Liga Națiunilor UEFA
Tricolorii și-au ales numerele de pe tricouri. Cine e noul decar, în lipsa lui Maxim din lot
23/09/2022 LA 11:52
Liga Națiunilor UEFA
"La FCSB e greu să ai rezultate!" Gâlcă a vorbit de forma vicecampioanei și despre echipa națională
22/09/2022 LA 11:03