Ianis Hagi n-a reușit să facă diferența după ce i-a luat locul în teren lui Alex Mitriță, un alt jucător cu prestație modestă în partida de la Ploiești. Mijlocașul lui Rangers a bifat numai 4 pase reușite din 10 încercări, rezultând un procentaj de 40%. Potrivit statisticienilor, Ianis a fost cel mai slab jucător la acest capitol, în duelul dintre România și Austria.
Mai mult, Hagi Jr. a fost chiar singurul jucător cu un procentaj mai mic de 50% al paselor complete. Al doilea cel mai slab "tricolor", la acest capitol, a fost Gabi Iancu, cu 66%. De menționat că atacantul Viitorului a intrat abia în minutul 83. Din naționala Austriei, Florian Grillitsch a fost omul cu cel mai slab raport al paselor reușite - 50%.

Mirel Rădoi: "Nu a existat vreun conflict între mine și Ianis Hagi"

Liga Națiunilor UEFA
România va juca în al doilea eșalon în viitoarea ediție a Ligii Națiunilor. Posibilele adversare
12/10/2021 LA 11:41
La finalul partidei dintre România și Austria, Mirel Rădoi a fost întrebat dacă există vreun conflict cu Ianis Hagi, cauzat de declarația mijlocașului lui Rangers, după partida cu Norvegia. Atunci, fiul "Regelui" spunea că este foarte greu ca "tricolorii" să mai poată produce ocazii de gol după ce aleargă foarte mult timp să recupereze mingea.
Ianis a aruncat vina pe Rădoi, iar selecționerul a oferit o replică de la distanță, spunând că unii jucători pierd foarte multe mingi în jumătatea adversă, iar acest lucru duce la efortul în plus despre care vorbea Hagi Jr.
Rădoi a lămurit situația aseară, asigurând că nu există vreun conflict între el și Ianis, în ciuda declarațiilor din ultimele zile:
"Nu a existat vreun conflict cu Ianis Hagi, nu am o problemă cu el și nici el nu are o problemă cu mine. Când am vorbit de problemele din atac, m-am referit la toți cei din atac, nu a pierdut el toate mingile în față. Nu există vreo dispută între noi.", a spus Mirel Rădoi, după meciul cu Austria.
Naționala României a pierdut și împotriva Austriei, scor 0-1, și a ajuns la 3 înfrângeri consecutive în meciuri oficiale, contraperformanță pe care "tricolorii" nu o mai înregistraseră de 24 de ani.

Clasamentul grupei României:

  • 1. Austria - 9 puncte
  • 2. Norvegia - 9 puncte
  • 3. România - 4 puncte
  • 4. Irlanda de Nord - 1 punct
https://i.eurosport.com/2020/10/15/2915162.png
Liga Națiunilor UEFA
Thibaut Courtois, acuzații către UEFA și FIFA: "Își umplu buzunarele pe spatele jucătorilor"
11/10/2021 LA 10:48
Liga Națiunilor UEFA
Tot ce trebuie să știi despre turneul final în Nations League!
06/10/2021 LA 10:02