Echipa națională de fotbal a României a disputat în ultimele zile 4 meciuri contând pentru sezonul 2022/23 al Ligii Națiunilor.
"Tricolorii" au reușit o singură victorie, 1-0 cu Finlanda, în celelalte partide înregistrând 3 înfrângeri, 2-0 și 0-3 cu Muntenegru și 1-0 cu Bosnia și Herțegovina.
În urma acestor rezultate, s-a vorbit despre o posibilă plecare a lui Edi Iordănescu de la cârma echipei. Selecționerul a spus că va lua o decizie după ce va face o analiză amănunțită a prestației "tricolorilor" din partidele disputate în această lună.
Liga Campionilor UEFA
CFR Cluj este asaltată de oferte pentru unul dintre cei mai buni jucători din sezonul trecut
ACUM 3 ORE
GSP a prezentat astăzi o listă a posibililor înlocuitori ai lui Iordănescu pe banca tehnică a naționalei României. Șefii Federației Române de Fotbal ar avea de ales între mai multe nume importante ale fotbalului românesc, unii dintre antrenori având șanse mai mari de a fi numiți selecționeri.
Printre aceștia se numără Marius Șumudică, actualul tehnician al celor de la Al Shabab, care va rămâne liber de contract la finalul acestei luni, Dan Petrescu, care a fost curtat de FRF și în iarnă, înainte de numirea lui Edi Iordănescu, Laurențiu Reghecampf, liber de contract după despărțirea de Universitatea Craiova, Adrian Mutu și Costel Gâlcă.
Pe lista antrenorilor care sunt aproape imposibil de adus la națională se remarcă Gheorghe Hagi, Mircea și Răzvan Lucescu, Cosmin Olăroiu și Victor Pițurcă. Aceștia fie au alte contracte în derulare, fie nu vor să colaboreze cu actuala conducere a Federației Române de Fotbal.
Potrivit sursei citate, pentru reprezentanții forului național mai există și câteva variante surpriză, la care ar putea apela în cazul în care Edi Iordănescu va decide să plece de la cârma echipei naționale. Este vorba despre Mirel Rădoi, care e liber de contract după despărțirea de selecționata României, la finalul anului trecut, Daniel Isăilă, care are șanse de a fi demis de la Bani Yas după o stagiune mai puțin reușită, și Walter Zenga, care este liber de contract și are avantajul de a mai fi antrenat echipe din România.
CINE AR TREBUI SĂ FIE SELECȚIONERUL ROMÂNIEI?
Citește și:

Marcel Răducanu i-a luat apărarea lui Edi Iordănescu

Criticile la adresa "tricolorilor" după meciurile din Liga Națiunilor continuă să apară. Cel mai recent, Marcel Răducanu a vorbit despre prestația jucătorilor României în meciurile disputate în această vară.
Fostul mare fotbalist român a punctat că, în opinia sa, staff-ul tehnic nu are nicio vină pentru rezultatele înregistrate. Răducanu i-a criticat, în schimb, pe jucători, spunând că aceștia nu sunt concentrați asupra fotbalului și că unii dintre ei nici nu au ce căuta în lotul lui Edi Iordănescu.
"Ce putem să mai spunem. I-am criticat și după meciul cu Muntenegru, apoi la meciul cu Bosnia. Ce să facem cu acești săraci jucători de fotbal. Nu putem să îi numim fotbaliști. Sunt jucători care săracii se chinuie, îi chinuie mingea, îi chinuie pe spectatori, îi chinuie pe toți. L-am avut pe Daum care nu a fost bun, l-am avut pe Contra, pe Rădoi, acum îl avem pe Edi. Până la urmă tot acolo ajungem, că nu au jucătorii valoare.
Cei din Muntenegru au altă mentalitate, atitudine. La meciul cu Finlanda au încercat să ajungă la finalizare în prima repriză, apoi s-au stins. Finlandezii au avut o grămadă de ocazii când puteau să înscrie. Băieții ăștia se gândesc doar la contractele de afară, să câștige bani, la manele, la gagici, la bărci, la tatuaje, la asta se gândesc ei.
Să îl lăsăm pe Edi, poate a fost neinspirat, dar, băi, intră pe teren, mori pentru România. Asta mă supără pe mine, dacă nu știu fotbal, măcar lupt, încerc să fac ceva. Păi, vine Alibec care e mai gras ca mine, el nu aleargă, se rostogolește. El a făcut întindere în vestiar, când și-a luat chiloții pe el. Oricine ar veni, nu face față. Se vorbește de sute de milioane, dar când intră pe teren nu arată nimic. Pot să vină Klopp sau Mourinho că nu au ce să facă, nu au material", a declarat Marcel Răducanu.
Fotbal
Edi Iordănescu ar putea pleca de la națională în septembrie! Anunțul făcut de președintele FRF
29/06/2022 LA 15:51
Fotbal
Alibec, savuros când a fost pus să-i caracterizeze într-un cuvânt pe Șumudică, Petrescu și Hagi
29/06/2022 LA 11:58