Edi Iordănescu a avut un început greoi la echipa națională. Debutul în Liga Națiunilor a fost catastrofal, tricolorii nereușind să ia niciun punct în duelurile cu Muntenegru și Bosnia. Lucrurile s-au mai îmbunătățit odată cu succesul contra Finlandei, obținut după un joc în care echipa a suferit, mai ales în repriza secundă.
Oameni importanți din fotbalul românesc l-au criticat în termeni duri pe selecționer pentru alegerile făcute, în special la primele două partide. Acesta le-a răspuns printr-un mesaj tranșant la conferința de presă susținută înaintea meciului retur cu Muntenegru, care va avea loc marți seara, pe Giulești.

Edi Iordănescu: "Trebuie să demonstrăm că meciul cu Muntenegru a fost un accident"

Fotbal
Edi Iordănescu ar putea pleca de la națională în septembrie! Anunțul făcut de președintele FRF
29/06/2022 LA 15:51
Edi Iordănescu a subliniat că este gata să înghită toate criticile îndreptate împotriva sa, pentru că are încredere că poate obține rezultate cu acest grup de jucători.
"Care ați fi fost în situația mea, v-ați fi pus întrebarea dacă se merită să primești toate atacurile? Eu mi-am pus întrebarea. 'Se merită' pentru că e vorba de echipa națională. Sunt pregătit să primesc orice e nevoie, atâta vreme cât eu cred în potențialul echipei naționale.
Ați văzut că și pentru băieți e greu să dea explicații. Pe Giulești ne-am dus cu o analiză profundă. Am câștigat timp cu jucătorii, chiar dacă fondul a fost prost. Mi-aș fi dorit să fie acasă primul joc, pentru a ne folosi de public. Poate începeam altfel dacă jucam acasă. Eu știu să interacționez cu jucătorii. Sunt extrem de stăpân pe munca pe care pot s-o fac. Avem nevoie de puncte. Trebuie să demonstrăm că meciul cu Muntenegru a fost un accident. Cu cât trec anii se strâng răutăţi, frustrări", a spus Edi Iordănescu la conferința de presă.
România este pe ultimul loc în grupa din Liga Națiunilor, dar un succes cu Muntenegru i-ar readuce pe tricolori chiar în lupta pentru pirma poziție. Un astfel de rezultat i-ar oferi o reală gură de oxigen selecționerului, care ar putea pregăti în liniște ultimele două meciuri, care se vor juca în toamnă.
Clasamentul grupei
  • 1.Bosnia - 5 puncte (3-2)
  • 2.Finlanda - 4 puncte (3-2)
  • 3.Muntenegru - 4 puncte (3-3)
  • 4.România - 3 puncte (1-3)
Fotbal
Florin Niță, indicii despre posibila despărțire de Sparta Praga! Ce planuri de viitor are
29/06/2022 LA 11:19
Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
26/06/2022 LA 14:16