România a spart gheața în această ediție din Liga Națiunilor. Tricolorii au câștigat cu 1-0 împotriva Finlandei, ceea ce reprezintă și prima victorie cu Edi Iordănescu la cârma naționalei.
Singurul gol al meciului a fost marcat de Nicușor Bancu în minutul 30, care a reluat cu capul o centrare a lui Pușcaș. Atacantul care a jucat la Pisa în ultima parte a sezonului trecut a creat aproape de unul singur faza golului, răscumpărându-și astfel ratarea unui penalty cu câteva minute mai devreme, când a șutat lamentabil.
România a suferit în repriza secundă și a avut o oarecare doză de șansă, finlandezii ratând câteva mari ocazii de a egala. Niță a fost în zi mare, iar tricolorii au rezistat până la final, obținând primele puncte în grupă.
Liga Națiunilor UEFA
Ce variante are FRF pentru postul de selecționer dacă Edi Iordănescu pleacă de pe banca naționalei
16/06/2022 LA 09:31
Citește și:

Adrian Mutu: "Pușcaș trece printr-un blocaj mental"

Adrian Mutu a oferit o primă reacție după succesul din această seară. Antrenorul Rapidului crede că victoria a fost meritată, deși a fost obținută și cu noroc. În opinia sa, atmosfera fantastică de pe Giulești i-a împins de la spate pe jucători, care s-au dăruit exemplar pe tot parcursul meciului.
Fostul mare atacant a încercat să explice lipsa de eficacitate a lui Pușcaș, aflat la al doilea meci consecutiv în care ratează ocazii uriașe. "Briliantul" crede că e vorba despre un blocaj mental, dar a remarcat faptul că Pușcaș ajunge mereu în situații bune, ceea ce este foarte important la un vârf.
"A fost o atmosferă extraordinară. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care România a avut agresivitatea din prima repirză şi jocul nostru bun. În prima repriză cred că un plus mare a fost atitudinea jucătorilor. Echipa a presat în prima repriză. Eu cred că băieţii au jucat bine, în a doua repriză ne-am retras. Eu cred că am meritat victoria, la ocaziile pe care le-am avut. Am avut mai multe decât ei. Să nu uităm că şi ei au avut două ocazii. Intervenţia lui Niţă a fost extraordinară şi ocazia din final în care ne-a stat tuturor inima. Nu s-a schimbat nimic şi am intrat în joc pentru locul 2 sau primul loc.
Puşcaş trece printr-un blocaj mental. Dar el se regăseşte la locul potrivit în momentul potrivit. Şi în seara aceasta, ca şi în Bosnia, a avut ocazii mari. Nu mă refer numai la penalty-ul ratat. Am avut şi puţin noroc la golul lui Bancu, fundaşul a alunecat", a spus Mutu la Antena 1, citat de as.ro.
În urma victoriei din această seară, România a acumulat primele 3 puncte în calasamentul grupei, iar egalul dintre Muntenegru și Bosnia (1-1) face ca lucrurile să fie foarte echilibrate. În cazul unui succes peste 3 zile contra Muntenegrului, tricolorii ar putea spera chiar la prima poziție la finalul celor 6 meciuri.
Clasamentul grupei
  • 1.Bosnia - 5 puncte (3-2)
  • 2.Finlanda - 4 puncte (3-2)
  • 3.Muntenegru - 4 puncte (3-3)
  • 4.România - 3 puncte (1-3)
Fotbal
Remiză spectaculoasă la meciul de retragere al lui Adrian Mutu! Ce a declarat fostul fotbalist
12/06/2022 LA 20:08
Fotbal
Adrian Mutu a dezvăluit care au fost cele mai mari bucurii și cele mai dure înfrângeri din carieră
12/06/2022 LA 14:57