Echipa națională a României a început cu stângul noul sezon din Liga Națiunilor. "Tricolorii" au fost învinși în meciurile din deplasare cu Muntenegru și Bosnia și Herțegovina, nereușind să înscrie vreun gol în cele 180 de minute.
Înaintea partidelor de pe teren propriu cu Finlanda și Muntenegru, selecționata lui Edi Iordănescu a fost analizată de Răzvan Lucescu. Antrenorul lui PAOK Salonic, care s-a aflat pe banca echipei naționale în perioada 2009-2011, a vorbit despre motivele pentru care crede că România a ajuns în situația actuală.
Lucescu a punctat care sunt problemele pe care le-a identificat în lotul "tricolorilor", comentând valoarea pe care o au jucătorii români care evoluează la echipe din străinătate.
Turkish Süper Lig
Moruțan, aproape de despărțirea de Galatasaray! Unde ar putea ajunge fostul fotbalist de la FCSB
30/06/2022 LA 12:48
"E valoarea foarte modestă a jucătorilor. Când mă refer la valoare modestă, mă gândesc la educație, la mentalitate, la spirit, la disponibilitatea jucătorului român de a lupta și de a intra în dificultăți. Noi nu avem această mentalitate, noi cedăm, noi abandonăm. Noi, când simțim că e ceva dificil, punem capul în pământ și renunțăm.
Mergem mai departe, ce se întâmplă cu jucătorii români care sunt în afară? Unde joacă, cum joacă, cine se impune? Despre cine vorbim, Chiricheș? Da, e un jucător foarte bun. Sunt foarte mulți jucători de nivel mare care au greșit. Toată cariera lui arată că e un jucător care a ajuns la Tottenham, a fost la Napoli, e la Sassuolo, a jucat și meciuri titular, însă este un jucător bun. Din punctul meu de vedere, nu este un lider. Noi pe el îl considerăm lider, asta ce arată? Că nu avem lideri.
Răzvan Marin... Jucător cu educație foarte corectă, jucător bun, dar este el cu el, nu este un lider care să vină pe teren, să transmită, să motiveze, să intervină în situațiile dificile. După la cine merrgem? La cei care sunt la Galatasaray și nu joacă? La cei care s-au dus la Parma și nu s-au impus? Ăștia sunt jucătorii noștri, e o mare problemă.
Poate sunt unii care s-au impus la echipele de club, dar nu sunt la echipe de top. Mai e Tătărușanu, retras de la națională, care e rezervă la Milan", a declarat Răzvan Lucescu la DigiSport.
Citește și:

Iordănescu vrea răspunsuri pe teren de la "tricolori"

Anghel Iordănescu a vorbit marți seară despre prestațiile recente ale echipei naționale a României. Fostul selecționer a spus că are încredere că "tricolorii" vor arăta mai bine, sperând să obțină rezultate cu care fiecare român să se mândrească.
"Să fiu sincer, am stat în mijlocul băieților (n.r. la meciul dintre fostele glorii ale echipei naționale și fostele legende ale Stelei), dar gândul meu este în Bosnia, lângă echipa națională și lângă selecționerul echipei naționale. Eu am și insistat să meargă la echipa națională, pentru că din punctul meu de vedere este cea mai mare onoare și cea mai mare mândrie să antrenezi echipa națională.
Eu sper ca lucrurile să se îndrepte, ca echipa națională se obțină rezultate bune și să ne mândrim din nou cu fotbalul nostru, cu jucătorii noștri, cu antrenorii noștri și cu toți cei care sunt implicați în fotbal. Fiecare avem dreptul să ne spunem punctul de vedere, fiecare avem o opinie. În momentul de față suntem foarte, foarte mulți selecționeri.
Fotbalul românesc nu a dus niciodată lipsă de selecționeri, de antrenori valoroși, de contestatari. Eu cred că cel care trebuie să le răspundă nu sunt eu, trebuie să răspundă Edi Iordănescu și echipa națională. Pentru mine a fost cu totul special să fiu în această seară lângă legendele fotbalului românesc, din păcate ne uităm și sperăm că odată și odată și despre acești tineri pe care îi avem astăzi să vorbim ca de niște legende adevărate. Dar ei trebuie să dovedească și se obțină performanțe", a declarat Anghel Iordănescu.

PROGRAMUL URMĂTOARELOR ETAPE DIN LIGA NAȚIUNILOR

  • 11 iunie 2022: Muntenegru - Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA - Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie 2022: Bosnia și Herțegovina - Muntenegru (ora 21:45), Finlanda - ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: Muntenegru - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)
Fotbal
Edi Iordănescu ar putea pleca de la națională în septembrie! Anunțul făcut de președintele FRF
29/06/2022 LA 15:51
Serie A
Alexandru Cicâldău, dorit de 3 echipe din Serie A! Cât vrea Galatasaray în schimbul lui
26/06/2022 LA 20:05