Atât Marca, ziar care e cunoscut pentru faptul că are anumite afinități pentru Real Madrid, cât și catalanii de la Mundo Deportivo au analizat cea mai încinsă fază din El Clasico.
În minutul 62, Martinez Munuera, arbitrul meciului, a acordat un penalty în favoarea lui Real Madrid, la 1-1, după consultarea VAR-ului, într-o acțiune care i-a avut în prim plan pe Lenglet și Sergio Ramos. S-a stabilit că fundașul trupei lui Koeman l-a tras de tricou pe căpitanul marii rivale, iar decizia a fost contestată intens de jucătorii Barcelonei.
Presa din Spania a încercat să stabilească dacă hotărârea a fost cea corectă și, din câte se pare, Barcelona a fost dezavantajată.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
"Aceste trageri mici de tricou nu sunt un motiv pentru a semnaliza un penalty. Ar fi necesar să fluierăm 40 de faulturi de acest gen în fiecare meci. Nu poate fi făcută o comparație cu ce s-a întâmplat cu Sanabria în meciul împotriva lui Real Sociedad unde tragerea a fost foarte clară", a spus Andújar Oliver, fostul mare arbitru spaniol, pentru Marca.
De partea cealaltă, Mundo Deporivo nu doar că nu consideră că nu se impunea penalty, dar susține că Ramos a faultat în prealabil.
"Sergio Ramos l-a împins pe Lenglet înainte de penalty", e titlu dat de sursa citată, care apoi punctează: "Înainte de presupusa ținere a lui Lenglet, căpitanul de la Real Madrid l-a împins pe fundașul central al Barçei. Astfel, penalyul nu se justifică nici măcar dacă ținerea ar fi fost una clară, din cauza faultului anterior. VAR-ul ar trebui să intre în revizie, s-a luat o hotărâre atât de importantă fără a se verifica faultul anterior".

Koeman a pus la zid arbitrajul după Barcelona - Real Madrid 1-3

Ronald Koeman, un tehnican destul de temperat în declarații în general, s-a lansat într-o serie de acuze dure, la capătul El Clasico.
Pentru olandez lucrurile sunt clare: Real Madrid nu ar fi trebuit să primească vreodată penalty la acea fază. În plus, antrenorul de pe banca grupării blaugrana e convins că echipa sa e vânată și a făcut referire la o serie de alte faze în care arbitrajul video i-a dezavantajat echipa.
"Unele decizii ale arbitrului nu le-am înțeles. Nici VAR-ul nu îl înțeleg. Cred că intervine asistența video doar când e vorba de faze împotriva Barcelonei. Am jucat 5 meciuri și nu am avut nicio fază în favoarea noastră. E dureros, mai ales că în seara asta nu meritam să pierdem. I-am spus arbitrului că sper să poată să îmi spună într-o zi cum funcționează VAR-ul în Spania. Am avut penalty la Messi cu Sevilla, am fost dezavantajați cu Getafe, acum cu Real Madrid. L-am întrebat dacă există doar VAR împotriva Barcelonei", a fost atacul dur al lui Koeman, după meci.
Fotbal
Nicolae Stanciu îl vede pe un român peste Messi: "Clar pe primul loc!"
30/12/2021 LA 15:55
Fotbal
Transferurile stelare din 2021! Messi și Ronaldo au schimbat echipa, dar alții au stabilit recorduri
27/12/2021 LA 11:08