Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sergio Ramos și Luka Modric au adus o victorie uriașă pentru Real Madrid pe Camp Nou

Vlad Dumitrescu

Actualizat 24/10/2020 la 18:52 GMT+3

Real Madrid a câștigat cu 2-1 pe Camp Nou grație golului marcat de Sergio Ramos din penalty în repriza a doua dar și reușite târzii a lui Luka Modric.

Barcelona - Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Primul Clasico din istorie fără spectatori nu avea cum să nu fie special. Cu atât mai interesant cu cât ambele echipe veneau la acest meci nu neapărat în cea mai bună formă posibilă. Real tocmai pierduse acasă cu Cadiz și Șahtior în timp ce Barcelona, deși s-a impus clar cu Ferencvaros în Champions League, cedase în ultima etapă în fața lui Getafe.
Așadar, într-un duel al răniților, cine cedează primul? Ei bine, Barcelona, care a început cu trei adolescenți în primul ”11”, a fost cea care a fost vulnerabilă prima. Apărarea catalanilor părea să fie amorțită la primul atac cu adevărat periculos al Realului. Benzema a găsit o pasă extraordinară pentru Fede Valverde iar uruguayanul a finalizat impecabil din interiorul careului și l-a învins pe Neto pentru a deschide scorul.
Răspunsul Barcelonei însă nu a întârziat să apară. Doar trei minute mai târziu, catalanii au creat și ei o fază sublimă: Frenkie de Jong i-a trimis o pasă excelentă lui Jordi Alba în flanc, spaniolul a trimis și el la rândul lui precis către Ansu Fati în careu iar puștiul minune al Barcei a finalizat cu o tehnică excelentă pentru a face 1-1. Un început de meci cu adevărat nebun.
Partida a continuat în același ritm, cu ocazii la ambele porți, un meci extrem de deschis și cu o viteză de joc excelentă. Ambele echipe căutau victoria care să le redreseze începutul de sezon îndoielnic iar acest lucru s-a văzut și din liniile defensive așezate extrem de avansat. Sergio Busquets a avut o primă repriză de coșmar, spaniolul fiind mereu cu o viteză în urmă față de ceilalți jucători în timp ce Jordi Alba și Sergino Dest au strălucit pentru catalani.
Nimeni nu a reușit însă să ia lumina reflectoarelor de la Ansu Fati, cel care a ajuns grație reușitei sale cel mai tânăr marcator din istoria El Clasico.

Barcelona - Real Madrid. Greșeala lui Lenglet, decisivă

Repriza a doua a început mult mai bine pentru Barcelona. Real a părut mulțumită să joace la așteptare, în timp ce catalanii au mărșăluit spre poarta adversă. Ansu Fati a continuat jocul excelent și a fost în centrul celor mai mari două ocazii ale catalanilor, una dintre ele fiind ratată incredibil de Coutinho, cel care a trimis cu capul pe lângă, chiar din fața porții.
Cu toate acestea, evident, ocaziile se răzbună. Sau Lenglet se răzbună, depinde cum vedem lucrurile. Fundașul central al catalanilor l-a faultat inexplicabil în careu pe Sergio Ramos. Arbitrul nu avea cum să dea penalty iar Ramos nu avea cum să nu marcheze de la punctul cu var - căpitanul Realului a ajuns la al 24-lea penalty consecutiv transformat.
Barcelona a fost în continuare echipa mai periculoasă, însă abordarea mai pragamatică a lui Zidane a adus Realului avantajul de a găsi mereu spații în spatele fundașilor catalani, care au jucat extrem de avansat.
Chiar dacă gazdele au dominat, Real a avut de trei ori ocazia să încheie mai rapid meciul pe final: Neto a salvat extraordinar de două ori în fața lui Toni Kroos și o dată în fața lui Sergio Ramos.
Koeman i-a introdus pe final de partidă pe Griezmann, Dembele, Trincao și Braithwaite, însă în loc să-i ajute pe catalani, acestea mai mult au dezechilibrat echipa și au venit oricum mult prea târziu. Pe final, Real și-a asigurat totuși victoria după ce Neto a greșit și i-a oferit mingea pe tavă lui Modric, care a înscris cu poarta goală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo