Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Coșmar fără sfârșit pentru Eden Hazard! Cât va lipsi belgianul după ultima accidentare

Nicu Savin

Actualizat 30/11/2020 la 17:38 GMT+2

Real Madrid a confirmat oficial că Eden Hazard a suferit o leziune musculară la coapsa dreaptă în partida cu Alaves, ceea ce înseamnă că belgianul va lipsi câteva săptămâni din echipa lui Zidane.

Eden Hazard va lipsi cel puțin 3 săptămâni după accidentarea suferită în meciul cu Alaves

Credit imagine: Getty Images

Eden Hazard a ieșit accidentat în minutul 28 al meciului pierdut de Real pe teren propriu în fața celor de la Alaves, iar astăzi clubul madrilen a oferit ultimele informații despre starea sa de sănătate.
Fanii nu au scăpat de ceea ce se temeau mai tare, deoarece investigațiile au confirmat că este vorba despre o ruptură musculară la coapsa piciorului drept. Conform mundodeportivo.com, mijlocașul belgian va lipsi între 3 și 4 săptămâni de pe gazon, existând posibilitatea ca el să nu mai apară deloc în formația lui Zidane în 2020.
"După testele efectuate astăzi jucătorului nostru, Eden Hazard, de către serviciile medicale de la Real Madrid, acesta a fost diagnosticat cu o leziune musculară la coapsa dreaptă.", s-a scris în raportul medical pe care Real Madrid l-a făcut public.
Dacă recuperarea va decurge normal, Hazard ar putea reveni pe teren pe data de 23 decembrie, în meciul contra Granadei, sau pe 30 de decembrie, în partida cu Elche. Până atunci belgianul va rata câteva partide extrem de importante pentru "los blancos", printre care duelurile din Champions League cu Sahtior (1 decembrie) și Borussia Monchengladbach (9 decembrie) sau derby-urile cu Sevilla (5 decembrie) și Atletico Madrid (12 decembrie) din La Liga.

Eden Hazard a suferit 7 accidentări de când a ajuns la Real Madrid

În cei 7 ani petrecuți de Hazard la Chelsea, acesta a suferit 8 accidentări, însă de când a ajuns la Real Madrid lucrurile au degenerat în acest sens. Aceasta este cea de-a 7-a accidentare a belgianului în numai un an și jumătate de când a ajuns la campiona Spaniei.
Problemele au început încă dinaintea sezonului trecut și au continuat constant, Hazard fiind mai mult indisponibil decât apt de joc pentru formația lui Zidane. După ultima accidentare și după ce s-a vindecat de Covid-19 se părea că Hazard și-a găsit în sfârșit liniștea. Belgianul fusese titular cu Villarreal și cu Inter și începuse în primul 11 și cu Alaves, dar a fost nevoit să părăsească terenul după doar jumătate de oră.
Medicul naționalei Belgiei consideră că accidentările dese ale mijlocașului din ultima vreme sunt cauzate de stresul enorm la care acesta este supus. Așteptările sunt foarte mari și el nu vrea să dezamăgească, astfel că își impune singur o presiune care nu-i face deloc bine din punctul de vedere al sănătății.
"Eden vrea să obțină ce are mai bun de la corpul său pentru a mulțumi pe toată lumea, dar cred că a depășit limita. Și-a forțat prea mult corpul pentru a atinge o performanță superioară. La Real Madrid sunt așteptări ridicate de la el, însă este supus unui anumit stres. Acest stres mental poate ajunge la nivelul mușchilor, iar acum, eu cred că tensiunea musculară este prea ridicată, lucru care îl face să fie predispus la accidentări. Mereu îl auzim spunând că vrea să dea tot pentru fani, pentru selecționerul Martinez, pentru Zidane. Își dorește mereu să fie apt pentru a juca, însă își pune singur această presiune. Nu e vizibilă din exterior, dar Eden chiar vrea să dea cea are mai bun pentru toată lumea", a declarat medicul Kris van Crombrugge, pentru Het Laatste Nieuws, citat de Mundo Deportivo.
De când a ajuns la Real Madrid, Hazard a jucat doar 28 de partide, marcând 3 goluri și dând 7 pase decisive, mult prea puțin față de ceea ce se aștepta de la fostul jucător al lui Chelsea.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo